Omslagsbild: Bevara och sköta en gammal trädgård

Fotograf: Christina Ilminge
Utgivningsdatum: 2002-06-10
ISBN: 978-91-518-3467-2

Bevara och sköta en gammal trädgård

Du som funderar på att renovera en gammal torpträdgård eller en villaträdgård från 1920-talet. Du som vill anlägga en gurklist eller en drivbänk. Du som drömmer om en gammaldags rosenträdgård eller en blomsterrundel. Det här är boken för dig som vill ta hand om en gammal trädgård och som intresserar dig för äldre tiders trädgårdsskötsel.
Boken är rikt illustrerad med färgfoton och instruktiva teckningar. Den innehåller också ett antal konkreta exempel med planer på hur äldre trädgårdar i varierande skick kan renoveras på ett varsamt sätt. Helhetssynen byggnad - trädgård är en väsentlig del av boken.
Förord av trädgårdshistorikern Maria Flinck, som också har fackgranskat texten.

"Vid köp av äldre villa eller torp, kanske lite förfallet, medföljer ofta en lika förfallen trädgård. Röj inte undan den, den innehåller dolda skatter: växter, rabatter, stenläggningar som minner om husets äldre historia, som berättar hur dess invånare levde, vad de åt och vilka blommor de älskade."
(Eva Hernbäck, DN)
Mer om författaren
Christina Ilminge var landskapsarkitekt LAR/MSA. Hennes bok Bevara och sköta en gammal trädgård från 2002 är standardverket inom sitt område. 2005 utkom Trädgårdens golv och i januari 2009 Grön trädgård året om.
Christina Ilminge avled i februari 2009.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.