Omslagsbild: Monstret

Översättare: Nils Larsson
Utgivningsdatum: 2001-06-08
ISBN: 978-91-518-3792-5

Monstret

Psykologen Alex Delaware är tillbaka! I Monstret brottas han och hans vän Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen med ett av de mest fruktansvärda fallen under hela sin karriär. Hur kan en psykotisk man som ser ut att sakna alla själsförmögenheter - ett kolli som förvaras på en säker avdelning för mentalt sjuka - förutsäga brutala mord?

En ung man med skådespelardrömmar hittas död i bagageluckan på en bil. Han är sågad mitt itu. Några månader senare återfinns en ung kvinnlig psykolog vid ett mentalsjukhus mördad och stympad. Morden påminner om varandra.
När rapporter om en interns virriga babbel börjar likna skrämmande profetior om ytterligare mord dras Delaware och Sturgis in i en virvel av familjetragedier, hämnd och manipulationer - både inom sjukhuset och ute på Los Angeles gator. Den slutgiltiga upptäckt de gör ger en ny och skrämmande innebörd åt begreppet monster.

Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Monstret är hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware - liksom författaren barnpsykolog - och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.
Mer om författaren
Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Hösten 2001 kom hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware – liksom författaren barnpsykolog – och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.Med Billy Straight (på svenska 2000) inledde Kellerman en serie romaner med polisassistent Petra Connor i huvudrollen. Men även här finns hans tidigare huvudperson Alex Delaware med – om än i bakgrunden.Jonathan Kellerman är bosatt i Kalifornien tillsammans med hustrun Faye, också hon författare.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.