Omslagsbild: Pelargoner

Utgivningsdatum: 2000-08-11
ISBN: 978-91-518-3714-7

Pelargoner

Denna oundgängliga bok för alla krukväxtentusiaster är en historisk översikt från 1600-talet till nutid, från slottsträdgårdarnas orangerier till torpstugornas köksfönster. Ett stycke spännande svensk kulturhistoria som levandegörs i text och bild.
Trots en rikedom på fakta är texten lättillgänglig, för att inte säga underhållande! Pelargonens historia är spännande i sig och berättar samtidigt en mer allmän botanik- och kulturhistoria. Boken kan läsas som en svensk odlingshistoria där icke minst växtsamlarnas resor i Europa och övriga världen blir fascinerande äventyr.
Författaren har sökt i många källor och bland annat hittat pelargoner i planschverk från 1600-talet, handskrivna odlingsanvisningar från 1700-talet samt sorter och namn i Botaniska trädgårdens samling av gamla handelskataloger från 1850-talet och framåt.

Karin Martinsson är botanist på botaniska trädgården vid Uppsala universitet. Under lång tid har hon arbetat med att samla in material och forskat kring den svenska pelargonen.
Mer om författaren
Karin Martinsson är förste intendent för Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården samt FD i systematisk botanik. Hon var tidigare trädgårdsintendent vid Uppsala Linneanska Trädgårdar vid Uppsala universitet. Tidigare böcker på Prisma: Pelargoner - Kulturarv i kruka (2000), Linnés blomsterur (2003), Evighetskalendern - Pelargoner (2003) samt Hortus Rudbeckianus (Rudbecks botaniska trädgård), Uppsala universitet 2007.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.