Omslagsbild: Våra högtider

Fotograf: Gunnar Magnusson
Utgivningsdatum: 2001-10-04
ISBN: 978-91-518-3923-3

Våra högtider

Traditionerna, maten och festerna vi minns
Våra högtider är en inbjudande bok om alla årets stora älskade högtider och fester. Här finns kulturen och traditionerna, recept på den ljuvliga festmaten och kända skribenters bästa minnen från alldeles speciella fester - som kanske inte blev riktigt som det var tänkt.


Varje kapitel består av tre delar. Ingemar Unge skriver om traditionerna, varför vi gör som vi gör, hur det kommer sig att vi reser, stänger, äter ägg och ger klappar.
En känd skribent beskriver ett härligt minne eller en annorlunda fest: Här möter vi skribenter som Jesper Aspegren, Ludvig Rasmusson, Cecilia Hagen, Ernst Brunner och en lång rad av landets mest populära och uppskattade journalister och författare.


Stjärnkocken Björn Halling från Restaurangakademien står för de omistliga recepten som hör högtiderna till. Här finns allt gott samlat: julbordets frestelser, påskalammet och äggrätterna, midsommarnattens sillar och smörgåsbord och allt det andra.
Ingemar Unge anses av många som en av landets kvickaste pennor. Han arbetade länge på Dagens Nyheter, bland annat som redaktör för Namn och Nytt, och har gett ut en mängd uppskattade böcker där han samlat sina kåserier.Sedan 1991 håller han till på Tidningen Vi. Där har han på senare år bland annat skrivit en serie om underligheter och klurigheter i språket. Dessa språkfunderingar har han nu samlat i sin nya bok Att trilla av pinn och vara ur led, illustrerad av Ingela Peterson.
Mer om författaren
Photo
Jesper Aspegren är en av Sveriges mest uppskattade programledare i TV. Han har lagat mat i Aspegren mitt i maten, och visat svenskarnas antikviteter i Antikrundan.I Mitt i maten lär europamästaren i matlagning Rikard Nilsson och Jesper Aspegren oss att laga mat på nytt sätt.
Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.