Omslagsbild: Korsika och Sardinien

Utgivningsdatum: 2003-03-13
ISBN: 978-91-518-3948-6

Korsika och Sardinien

Möten i Medelhavet
Siv och Key L Nilsons trogna läsare kommer att känna igen form och upplägg i den nya boken Möten i Medelhavet - Korsika och Sardinien. Denna gång får vi lära känna två nya, spännande resmål i Medelhavet. Författarna, som under många år rest runt på Korsika och Sardinien, vet var man finner upplevelser utöver det vanliga.
Sardinien är rik på mycket tidiga förhistoriska lämningar och öborna lever i hög grad traditionellt med fler folkfester än det finns dagar på året. Turisterna älskar de vackra kusterna med fantastiska grottor och sköna badstränder.
Korsika, som författarna kan utan och innan, är en för turisterna mer livlig ö med obeskrivligt vacker natur. Historiska sevärdheter från etrusker och romare till Napoleon. Följ författarnas väg till en mängd smultronställen, som är svåra att finna på egen hand.
Allt är som vanligt skickligt beskrivet i ord och förstklassiga bilder. Tips på värdshus, hotell, vackra vägar och stränder. Detaljerad karta i boken gör det lättare att hitta. Dessutom recept på lokala maträtter som kan åstadkommas med svenska ingredienser.
Siv och Key L Nilson har givit ut ett stort antal mat- och reseböcker, och anses vara bland de främsta frankrikekännarna. Våren 2003 kom boken Möten i medelhavet - Korsika och Sardinien. Boken blev den sista de skrev tillsammans eftersom Key Nilson avled hösten 2002. 1998 fick författarparet mottaga Gastronomiska Akademiens guldpenna, och hösten 2000 "Medaille d'Or du Tourisme" av Franska Turistministeriet."Trädgård och resor, mat och kultur- upplevelser som sätter guldkant på tillvaron är det vi vill förmedla i våra böcker. Vi vill att våra läsare ska ha nytta av vår assistans. Inget gör oss gladare än nöjda läsare som vågat sig på nya utmaningar."(Siv & Key L Nilson)
Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.