Omslagsbild: Det vegetariska köket

Fotograf: Nisse Peterson
Utgivningsdatum: 2002-09-10
ISBN: 978-91-518-3969-1

Det vegetariska köket

Allt fler äter alltmer grönt och hoppar över kött, korv, kyckling och kanske även fisk och skaldjur. Vi gör det för att grön mat är så god, doftar så härligt och för att den ofta blir så vacker. Eller helt enkelt för att vi mår bra av att äta vegetariskt. Det är nyttigt, sunt och hälsosamt. Att äta mycket grönt medför dessutom att man äter lite mer på naturens villkor.
Huvuddelen av boken består av över 300 recept. De allra flesta maträtterna är helgröna men en betydande del är ovo-laktovegetariska, dvs. de innehåller också ägg och mjölkprodukter. I de fallen finns det tips om hur man enkelt och läckert gör rätten rent vegansk. Inspirationen är hämtad från när och fjärran! Här finns de läckraste och bästa vegetariska maträtterna från all världens kök: medelhavsmat förstås och mängder av inspirerande recept från Europa, Mellanöstern, Afrika, indien, Thailand, Kina, Japan, Latinamerika. Frukosten är ett viktigt mål,som får sitt eget kapitel. Liksom drycker.
Dessutom finns kapitel om näringslära, råd om hur man bygger upp ett genomtänkt basskafferi, hur man utnyttjar säsongernas möjligheter, tips på utmärkta rätter med ingredienser som alltid är billiga, osv.
Mer om författaren
Lotta Brinck är dietist och en erfaren och rutinerad matskribent- och journalist. Hon har skrivit flera kokböcker. Det vegetariska köket kom ut på Prisma 2003 och Diabetes som hon skrivit tillsammans med Per Ove Lind kom våren 2004. Hon frilansar för en mängd tidskrifter och matsajter. Hösten 2004 utkom Högt blodtryck som hon skrivit tillsammans med Karin Schenck-Gustafsson, välkänd överläkare och docent i kardiologi. De samarbetade även i nästa bok Hjärt- och kärlsjukdomar , som utkom 2005.Våren 2006 utkommer hon med boken Celiaki - att inte tåla gluten, som hon skrivit tillsammans med Lars Stenhammar.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.