Omslagsbild: Berättelser från havet

Utgivningsdatum: 2001-11-16
ISBN: 978-91-518-3967-7

Berättelser från havet

Båtälskaren Birger Sjöberg har förverkligat sina drömmar. Under större delen av sitt vuxna liv har han varit ute på sjön. Han har rustat upp skutor av skiftande slag, en del rena kulturobjekt som annars skulle ha förstörts av vind och vatten, andra som stillsamt kanske borde ha fått försvinna. Men även mycket moderna fartyg har bjudit Birger Sjöberg på upplevelser som blivit till goda berättelser.

Som sjuttonåring lyckades han och några kamrater ta hyra på en båt som gick till USA. En annan gång råkade han ut för en livsfarlig kapten som inte tvekade att löpa amok på sin besättning under en segling i mycket hårt väder. Han var med vid en plundring av ett danskt fartyg som låg som vrak utanför Skånes kust. Ett dopp i Karibiska havet höll på att sluta mycket tillfredsställande för några späckhuggare. I en förlisning förlorade författaren i stort sett allt utom livet och lusten att - så småningom - ge sig ut igen.

Minnena har samlats i logg- och dagböcker som fram till nu legat och väntat i en sjömanskista på vinden.
Mer om författaren

Birger Sjöberg är född 1953 i Stockholm. Under hela sin barndom spenderade han somrarna på Musö i Fjällbacka skärgård och 1975 tog han steget fullt ut och blev bofast. Ett par år senare gick flyttlasset in till fastlandet, närmare bestämt till Krokstrand vid Idefjorden där han och hustrun Marie drev ett segelmakeri men även experimenterade med odling av vindruvor.

Idag är han bosatt i Järvsö, fast med djupa rötter kvar i det Bohuslänska kustlandskapet. Sedan debuten 2001, med Berättelser från havet, är han även verksam som författare.

Läs en artikel om Birger i Bohusläningen

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.