Omslagsbild: Mat för barn & deras föräldrar

Fotograf: Bengtowe Angare
Utgivningsdatum: 2003-08-22
ISBN: 978-91-518-4029-1

Mat för barn & deras föräldrar

I Mat för barn och deras föräldrar finns hjälpen och inspirationen som så många längtat efter. Boken vänder sig såväl till nyblivna föräldrar, som för första gången ska laga mat till sitt lilla barn, som till föräldrar med äldre barn och till dem som har barn som inte tål allt - samtliga rätter kan tillagas även för dem.
Recepten är lätta att följa och ger färgstarka, läckra och lockande rätter för både små och stora - hela familjen. Utöver lunch- och middagsrecept finns bl a frukostar, mellanmål, "fredagsmys", kalasmenyer för olika åldrar, pastasåser, "brunch" mm.
Förutom receptdelen finns flera intressanta avsnitt: "Mat och näring från A-Ö" ger svar på de olika frågorna om fett, järn, socker, salt, kryddor, tallriksmodellen, ekologiska livsmedel, vegetarisk mathållning för barn och liknande viktiga saker. "Mat vid speciella behov" kan man slå upp när barnen drabbas av t ex magsjuka eller när familjen ska ut och resa. "Den första maten" och "Småbarnsmat" beskriver allt från övergången från amning till hur man smartast introducerar olika livsmedel, förslag på måltidsordningar, färdiglagat kontra hemlagat etc.

´Latifa Lindberg är dietist och verksam på Coop provkök. Hon är också journalist och skriver om mat och hälsa. Med en pappa från Libanon och en polsk mamma, båda matintresserade, har hon många spännande smaker och rätter med sig från barndomen. Boken är granskad av en refernsgrupp bestående av barndietister inom Dietisternas Riksförbund.
Fotograf Bengtowe Angare har med hjälp av stylisten Caroline Hofberg tagit alla de underbara matbilderna. Christel Schröder har gjort fina illustrationer och Vår Kokboksformgivaren Karin Rehman den vackra och överskådliga layouten.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"den mest inspirerande (och minst irriterande)." "Mat för barn och deras föräldrar är också ambitiös och vettig, och dessutom praktisk på ett ganska roligt sätt. Faktadelen är mycket kortare än den i Matlust, istället har man lagt vikten vid recept och guider som ska ge inspiration i köket."Bokunge jämför böcker om mat för barn
www.bokunge.se
Latifa Lindberg är legitimerad dietist och verksam på Coop Provkök. Hon är också journalist och skriver om mat och hälsa. Med en pappa från Libanon och en polsk mamma, båda matintresserade, har hon många spännande smaker och rätter med sig från barndomen.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.