Omslagsbild: Silverkronan

Utgivningsdatum: 2003-05-15
ISBN: 978-91-518-4122-9

Silverkronan

Wilhelm Jacobsson försvinner spårlöst på Gotlandsbåten. Han är en småbonde som hankar sig fram, egensinnig och i ständig träta med sina grannar. Han är gift med "byhoran". Mona Jacobsson har alltid varit utsatt: Mobbad i skolan och med knäckt självkänsla. Hon blir med barn när hon är 15 år. "Fader okänd."

Maria Wern och hennes kolleger Hartman och Arvidsson sommarvikarierar på Gotland. Den berömda Medeltidsveckan pågår. Fallet med den försvunne hamnar på deras bord. Under pågående utredning hittar en semesterseglare av en slump ett lillfinger i en plastpåse i vattnet. Några dagar senare är en äldre dam är ute och rastar sonens rottweiler. Hunden rymmer, börjar gräva i ett stenröse och gräver upp ett lik - Wilhelms. Lillfingret är hans.

Utredningen av mordet på Wilhelm står dock och stampar. Mördaren är fortfarande på fri fot och ytterligare mord inträffar. Vad har den gamla distriktsköterskan Svea gjort för ont? Och varför vill någon silversmeden Birgitta illa - och just på hennes möhippa? Men den unge aspiranten på polisstationen har fått förtroende för Maria Wern och tack vare hans upplysningar kan mysterierna skingras och ännu ett mord förhindras i sista minuten.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2004
121 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: oktober 2007

Anna Jansson, född 1958 i Visby, är utbildad sjuksköterska och debuterade 2000 med Stum sitter guden, den första boken i succéserien om kriminalinspektör Maria Wern. Böckerna om Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. De har även gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen.

Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie.

Anna Jansson har även skrivit den charmiga serien om Ödesgudinnan Angelika. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson.

Anna Jansson har skrivit över sextio böcker. Hon har tilldelats 2019 års kulturpris till Hjalmar Bergmans minne och Crimetime Awards hederspris 2021.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.