Omslagsbild: Vad vore livet utan stress?

Utgivningsdatum: 2003-08-27
ISBN: 978-91-518-4181-6

Vad vore livet utan stress?

om nödvändig och onödig stress och dess konsekvenser
I Vad vore livet utan stress? ger "stressdoktorn" Tomas Danielsson sina bästa råd från sin långa erfarenhet av att behandla och förebygga stress hos allt från koncernledningar till kvinnor i offentlig sektor. Han reder ut begrepp och myter och pekar på sätt att hantera stressen som finns runt oss alla.
Boken ger ett delvis nytt perspektiv på dagens debatt kring stress i arbetslivet samtidigt som den pekar på möjliga vägar framåt. Fakta och åskådliggörande exempel kombineras med goda och beprövade råd.
Vad är det egentligen som skapar stress? I vilka situationer uppkommer den? Är stress alltid destruktiv? Hur påverkas man av stress? Kan man undvika onödig stress? Vad kan man begära av sig själv för att minska stressen? Vad kan man begära av sin omgivning, t ex sin arbetsgivare? Dessa intressanta frågor är bara några av alla dem som ställs och besvaras i boken.

Tomas Danielsson, eller "stressdoktorn från Örebro" som han kallats otaliga gånger i media, är egentligen beteendevetare, verksam som rådgivare och folkbildare i stressfrågor. Till sin hjälp med texten har han haft den drivne journalisten, från bl a Rapport där de träffades, Mattias Andersson.
Mer om författaren

Beteendevetaren Tomas Danielsson är mannen bakom begrepp som "tokstress", "vaccinationer mot stress", "stresshypokondri" och mycket annat. Han har arbetat som föreläsare och expert i stressfrågor och har blivit känd för svenska folket som "stressdoktorn från Örebro".

Hans bok Vad vore livet utan stress? utkom för första gången år 2003. Ett år senare blev han vald till årets länsförfattare i Örebro. Med start i januari 2012 är Tomas Danielsson en ny röst i P4 Extra helg.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.