Omslagsbild: Mordboken

Översättare: Nils Larsson
Utgivningsdatum: 2004-04-21
ISBN: 978-91-518-4213-4

Mordboken

En skakande berättelse om ondska, godhet och synd, en skrämmande resa in i de mänskliga hjärnans mörkaste vrår...

Mardrömmen börjar med att psykolog Alex Delaware får ett märkligt paket utan avsändare. Inuti finns ett album med fruktansvärda fotografier av brottsplatser. Bilderna säger inte Alex något men när hans vän, Los Angeles-polisen Milo Sturgis får syn på en av dem, ett foto på en ung strypt kvinna, blir han djupt skakad. Detta var nämligen ett av hans första mordfall, ett brutalt mord som han aldrig lyckades lösa, eftersom fallet lades ner trots att han kommit en bit på väg i sina undersökningar. Nu, två decennier senare, har någon valt att låta det förflutna återuppstå.
När Alex och Milo börjar gräva i den tjugo år gamla historien, sätter de sina egna liv på spel. Medan de skalar bort lager efter lager av mörka hemligheter, förstår de att det bortglömda mordet på den unga flickan har fått följder som sträcker sig långt bortom förlusten av en enda människas liv.
Mer om författaren
Jonathan Kellerman är en av världens mest framgångsrika thrillerförfattare. Från att ha varit barnpsykolog övergick han tidigt till att bli heltidsförfattare. Hösten 2001 kom hans trettonde bok om radarparet Alex Delaware – liksom författaren barnpsykolog – och Milo Sturgis vid Los Angeles-polisen.Med Billy Straight (på svenska 2000) inledde Kellerman en serie romaner med polisassistent Petra Connor i huvudrollen. Men även här finns hans tidigare huvudperson Alex Delaware med – om än i bakgrunden.Jonathan Kellerman är bosatt i Kalifornien tillsammans med hustrun Faye, också hon författare.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.