Omslagsbild: Den siste samurajen

Översättare: Inger Johansson
Utgivningsdatum: 2002-04-16
ISBN: 978-91-1-300868-4

Den siste samurajen

Sibylla arbetar som sekreterare på ett bokförlag. På en fest träffar hon den odrägligt självupptagne författaren Liberace. Hon begår också det "fruktansvärda misstaget" att gå i säng med honom. Denna enda natt resulterar i sonen Ludo. Ludo är skrämmande brådmogen. Medan modern sitter framför TV:n och spelar De sju samurajerna om och om igen på videon lär han sig grekiska, hebreiska, arabiska, japanska plus en hel del algebra och fysik – och det innan han fyller sex år! Även för Ludo blir Akira Kurosawas mästerverk ett moraliskt rättesnöre, och när han till sist ger sig ut i världen för att hitta en far, så söker han bara bland män som utmärkt sig genom intelligens och mod. Men de måste visa sig värdiga först.

Den siste samurajen har hyllats som en nyskapande roman både i USA och Storbritannien. Den är inte bara en hisnande resa i språkens värld, utan också en både komisk och sorgsen berättelse om en pojke som söker fäste i tillvaron.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.