Omslagsbild: När jag är hos dig

Översättare: Urban Andersson
Utgivningsdatum: 2002-03-27
ISBN: 978-91-1-300974-2

När jag är hos dig

Roman
Sjuksköterskan Stella, romanens huvudperson, dör redan i början av boken. Hon faller ned från ett tak, men trots att en rad vittnen ser henne störta till marken är det inget som riktigt vet vad som hänt. Är det en olycka eller har hon blivit knuffad av sin man Martin, som är på taket? Med utgångspunkt från fallet återberättas Stellas liv av en rad personer: en före detta patient, polisen som utreder fallet, Stellas äldsta dotter, Martin, Stella själv, nära och avlägsna bekanta.

Dessa berättelser växer till en mångskiktad historia inte bara om Stella och Martin, deras såriga äktenskap och respektive familjer, utan lika mycket om berättarna själva, om strutsfarmer, trollkonstnärer och barnsliga skräckgestalter. När jag är hos dig rör sig med lätthet mellan den komiska anekdoten och det hudnära psykologiska porträttet. I romanen växer bilden fram av en helt vanlig ung kvinna med en ovanlig förmåga att gripa in i andra människors liv även efter sin död.
Mer om författaren
Linn Ullman debuterade 1999 på svenska med romanen Innan du somnar. Redan innan hon debuterade som författare räknades hon som en av de viktigaste unga kritikerna i Norge. Hon arbetade under flera år som kritiker, journalist och kolumnist på den norska tidningen Dagbladet, och arbetar numera som kolumnist för Aftenposten, Norges största morgontidning.Innan du somnar blev mycket väl mottagen i Sverige av såväl läsare som kritiker, och romanen är idag översatt till 30 språk. 1999 tilldelades hon TCO:s litteraturpris för Innan du somnar.Linn Ullmann är född 1966 och är idag bosatt i Oslo.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.