Omslagsbild: Ett utsökt universum

Översättare: Hans Uno Bengtsson
Översättare: Hans-Uno Bengtsson
Utgivningsdatum: 2001-04-10
ISBN: 978-91-1-300766-3

Ett utsökt universum

supersträngar, dolda dimensioner och sökandet efter den slutgiltiga teorin
Supersträngar, dolda dimensioner och sökandet efter den slutgiltiga teorin

Den moderna fysiken vilar på två grundpelare: Einsteins relativitetsteori – som förklarar hur stjärnor, galaxer eller tiden fungerar i universiell skala – och kvantfysiken, läran om hur atomer och elektroner beter sig. Problemet är bara att de två teorierna är sinsemellan oförenliga. Om den ena är rätt kan egentligen inte den andra vara det. Men nu finns en ny teori som kan förklara allt som sker i universum och som kan förena kvantfysik med relativitetsteori. Denna "Theory of Everything" kallas för Supersträng-teorin.

Med stor lekfullhet och pedagogisk förmåga går Brian Greene läsaren till mötes och förklarar detta, kanske det "svåraste" ämnet i världen, så att även en läsare utan kunskaper i fysik kan förstå. Det är imponerande, intressant och stundom riktigt underhållande. Brian Greene har jämförts med Stephen Hawking.
Mer om författaren

Brian Greene, verksam vid Columbia University, New York, fick sitt publika genombrott med Ett utsökt universum (2001) som nominerades till Pulitzerpriset.

"Brian Greene is the cutest thing to happen to cosmology since the neutrino"
Janet Maslin, New York Times

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.