Utgivningsdatum: 2002-09-20
ISBN: 978-91-1-301104-2

Sanningen om Sascha Knisch

roman
Aris Fioretos är nu inne på sin andra del i sin trilogi om kroppen. Där förra romanen handlade om hjärnan och utspelade sig i Stockholm har han nu vandrat söderut både i kroppslig och geografisk bemärkelse. Sanningen om Sasha Knisch är en thriller om testiklar i Tyskland.

I Aris Fioretos nya roman får vi möta en ung man i tjugotalets Tyskland med lite speciella sexuella vanor. Han befinner sig på fel plats vide fel tillfälle och blir misstänkt för att ha mördat en prostituerad kvinna, som också var hans vän. Precis som Josef K. I Kafkas Processen vecklas han in i en mardrömslik situation där både ljusskygga poliser och en liga med dunkla syften och hårda nypor är ute efter honom. I centrum av romanen finns också Stiftelsen för sexualforskning där doktor Felix Karp bedriver vetenskapliga undersökningar av snart sagt alla sexuella perversioner och vanor. Vad är egentligen testiklarnas hemlighet?

Aris Fioretos förra roman Stockholm Noir var en fantasi om hjärnor och hjärnforskning. I denna hans senaste biologiska thriller, del två i en trilogi om kroppen, utforskar Aris Fioretos de estetiska, vetenskapliga och moraliska aspekterna på området mellan ljumskarna. Det är en roman med samma svindlande pendling mellan lätthet och allvar, och med samma språkliga upptäckarglädje som i Stockholm Noir, som blev en stor kritikerframgång i Tyskland och Sverige.
Mer om författaren
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2019
123 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2019

NYHETER

Aris Fioretos gestaltar människan som skådeplats

I författarens nya bok Atlas levandegörs en parallellvärld intill förväxling lik vår egen.

Foto: Sara McKey
Se fler nyheter

Aris Fioretos är författare till en rad hyllade romaner. Han har bland annat översatt Friedrich Hölderlin och Vladimir Nabokov till svenska och erhållit många utmärkelser, däribland Samfundet De nios Stora pris och Sveriges Radios Romanpris två gånger. Sedan 2011 är han vicepresident av Tyska akademien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.