Omslagsbild: Svagt positiv

Översättare: Tarja Salo Saarvanto
Utgivningsdatum: 2003-09-26
ISBN: 978-91-1-301140-0

Svagt positiv

Anna-Lena Härkönen skildrar öppet, ärligt och med mycket svart humor i denna självbiografiska roman de konfliktfyllda känslor som moderskapet innebär. En berättelse om en svart period i författarens liv då hon var på gränsen till galenskap.

Anna-Lena Härkönens självbiografiska roman skildrar författarens snåriga väg till moderskapet. Berättelsen inleds med en självsäker och frihetsälskande kvinna som inte vill ha barn och som skriver på ett tv-manus om barnlöshet. Men under resans gång överrumplas hon av en våldsam längtan efter barn. Graviditetstestet visar sig vara svagt positivt och hon går igenom två missfall innan hon lyckas bli gravid en tredje gång. Under graviditetens sista skede blir hon inlagd på sjukhus. Till sist går hon igenom ett akut kejsarsnitt och föder sin lilla son några veckor för tidigt. Tröttheten är förlamande och amningen har svårt att komma igång. Trots detta och mot sin vilja skickas hon hem för tidig från BB.

Hon tappar livslusten och börjar fantisera om att avsiktligt eller kanske oavsiktligt döda barnet. Hur lätt skulle det inte vara att trycka kudden över den nyföddes ansikte eller helt enkelt tappa honom i golvet? Anna-Lena Härkönen beskriver med svart humor och självironi de konfliktfyllda känslor som moderskapet innebär.
Mer om författaren

Anna-Leena Härkönen gjorde en uppmärksammad debut med Tjurdödarvapnet (1985). Sedan dess har hon skrivit ytterligare några romaner, senast på svenska Svagt positiv (2003). I Finland är Härkönen mycket känd, både som författare och som pjäsförfattare och skådespelare. Hennes böcker är översatta till drygt tio språk.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.