Omslagsbild: Babyn

Översättare: Agneta Weibel
Utgivningsdatum: 2003-08-04
ISBN: 978-91-1-301144-8

Babyn

En ärlig, osentimental skildring av den omvälvning det innebär i en ung kvinnas liv att få barn. Intelligent och bistert humoristiskt, intimt och allmängiltigt skildrar Marie Darrieussecq de nio första månaderna av moderns och barnets gemensamma liv.

I Babyn berättar hon i korta, dagboksaktiga kapitel om de första nio månaderna som nybliven mamma, om alla förändringar i livet som babyn medför – amningen, blöjbyten, nattvaken och oron, tröttheten. Ärligt, osentimentalt redogör hon för sina upplevelser och tankar under denna omvälvande period, och hon gör det på ett sätt som känns friskt och spännande. Hon lyckas vara personlig utan att bli kladdig, allmän och samtidigt extremt privat.
Mer om författaren

Marie Darrieussecq är född 1969 i Bayonne i franska Baskien. Sedan romandebuten 1996 har hon utkommit med ett flertal hyllade och omdebatterade romaner och essäer. Marie Darrieussecq är också verksam som dramatiker och översättare. Hon är bosatt i Paris med sin familj.

I och med romanen Tom är död, som handlar om en ung mors sorg över ett dött barn och jämfördes med Joan Didions Ett år av magiskt tänkande, tog Marie Darrieussecq klivet in på den bredare episka arenan. Romanen gav också upphov till en debatt om författarens roll och litteraturens uppgift, vilket gav ekon i den svenska pressen.

Med Flickan i Clèves återvände hon till temat från debuten Suggestioner: kvinnors objektifiering, kvinnans villkor i en mansdominerad värld och kvinnliga strategier för överlevnad. I den nya boken, Man måste älska männen mycket, är Solange från kritikerhyllade Flickan i Cléves är tillbaka.

Priser och utmärkelser:

PRIX DES PRIX 2013 för Il faut beaucoup aimer les hommes
Prix Médicis 2013 för Il faut beaucoup aimer les hommes

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.