Omslagsbild: Fallet Osmo Vallo

Utgivningsdatum: 2003-07-18
ISBN: 978-91-1-301178-3

Fallet Osmo Vallo

År 1995 dog den 41-årige Osmo Vallo i en Karlstadsförort i samband med att han omhändertagits av polisen. Vittnen berättade om hur polisen bussade en hund på honom och trampade honom över ryggen. De hörde ett knakande ljud, och strax därefter var han livlös.

Vid obduktionen fann rättsläkarna hundbett och blessyrer, men dödsorsaken angavs som stress och drogpåverkan. Osmos mor Signe Modén inledde nu en envis kamp mot myndigheterna för att få fram sanningen om vad som egentligen hänt. Kampen blev en mångårig och inkluderade ett stort antal tidningsartiklar och teveprogram. Slutligen genomfördes en andra obduktion, följd av eftergranskningar, bortslarvade kroppsdelar, bråk mellan experter och omfattande rapporter.

Jovan Rajs, professor emeritus i rättsmedicin vid Karolinska institutet i Stockholm, fick slutligen RÅ:s uppdrag att utföra en tredje obduktion av Osmo Vallo. I sin bok utreder han händelserna kring Osmos död för att få fram en dödsorsak och besvara frågan: Varför är sanningen så farlig?
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2004
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Johan Holmberg
Utgiven: augusti 2020
Jovan Rajs, född 1933 i Zrenjanin, Jugoslavien, var fram till pensioneringen år 2000 professor i rättsmedicin vid Karolinska institutet i Stockholm. Hans självbiografi "Ombud för de tystade" (2001) handlade bland annat om hur hans judiska anhöriga dog i nazisternas koncentrationsläger under andra världskriget.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.