Omslagsbild: Lang

Utgivningsdatum: 2003-01-08
ISBN: 978-91-1-301179-0

Lang

Lang är författare, tillika programledare för en kritikerrosad pratshow på tv, där landets främsta och mest kända människor nött soffan. En gång var han en av Finlands mest uppburna kulturpersonligheter, men nu är hans stjärna i dalande.

Just när livet ser som tristast ut träffar han en kvinna på en pizzeria, en frän och vacker ensamstående mor som han inleder ett passionerat kärleksförhållande med. Men hennes kriminellt belastade exman, barnets far, gör sig allt oftare påmind. Langs frustration växer och en våldsam urladdning är ofrånkomlig…

Lang är både en underhållande satir över en glamorös kändisvärld och en tät thriller om erotisk besatthet.
Mer om författaren

Kjell Westö, född 1961, är idag en av de främsta och mest uppmärksammade finlandssvenska författarna. Kjell Westö har tidigare varit verksam som journalist, bland annat på Hufvudstadsbladet. Han debuterade 1986 med den uppmärksammade diktsamlingen Tango Orange. Därefter har han bland annat givit ut tre diktsamlingar, två novellvolymer samt genombrottsromanen Drakarna över Helsingfors som utkom 1997, denna bok blev även film år 2001. År 2001 utkom romanen Vådan av att vara Skrake som kom att nomineras till Nordiska Rådets litteraturpris samt till Finlandiapriset med följande motivering:

"Den breda epikens tid är inte förbi i vår litteratur. Kjell Westös nya roman är en stor roman, inte bara till formatet utan framför allt i kraft av de mustiga berättelserna som där ingår. Westö fogar skickligt samman Finlands närhistoria med större helheter, med sport, fiske, populärkultur, världstilldragelser; med sin benådade berättarförmåga fängslar han sina läsares odelade intresse."

Kjell Westös roman Lang (2003) nominerades också den till Nordiska Rådets litteraturpris och till Finlandiapriset. Kjell Westö har översatts till finska, norska, ryska, italienska, franska, holländska och estniska. Senast kom novellsamlingen Lugna favoriter.

Utmärkelser:

Svenska Litteratursällskapet i Finland, 1987, 1990, 1997 och 2001
Finska statens litteraturpris, 1990
Nuori Suomi (Unga Finland) -priset, 1996
Tack för boken-medaljen, 1997
De Nios Samfunds Vinterpris 2001
Helsingfors-medaljen för förtjänster som stadsskildrare 2002

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.