Omslagsbild: Norstedts svensk-latinska ordbok

Utgivningsdatum: 2001-10-12
ISBN: 978-91-7227-219-4

Norstedts svensk-latinska ordbok

27.000 ord och fraser
Kan man säga jeans på latin? Eller hemsida? Eller ishockeyspelare? Eller Vimmerby? Svaret är ja. Intresset för latin växer och talesättet Omnia dici Latini possint (Allt ska kunna sägas på latin) har fått ny aktualitet.


Detta är något så sensationellt som en nyskriven ordbok från svenska till latin. Den innehåller inte bara sånt som kan översättas till klassiskt latin, utan även en mängd moderna och aktuella ord och uttryck. En ordbok som denna är något som ivrigt efterfrågats av företag som söker internationellt gångbara varumärken, av versförfattare i Grönköpings Veckoblads anda men framför allt av allmänt språkintresserade.
Mer om författaren
Photo
Ebbe Vilborg är författaren bakom Latinska citat: dictum et scriptum latine. Han har också skrivit Norstedts svensk-latinska ordbok. Det mottagande som bägge dessa böcker fått pekar på det stora nyvaknade intresse som idag finns för latin.Ebbe Vilborg har också skrivit ett par ordböcker mellan svenska och esperanto, Lilla esperantoordboken och Ordbok svenska-esperanto.

Ebbe Vilborg, fil.dr, har varit docent i klassisk grekiska vid Göteborgs universitet. Doktorsavhandlingen handlade om grekiska kärleksromaner. Hans forskning handlade mest om den nydechiffrerade dialekten mykenska. Ebbe Vilborg har också varit gymnasielektor i latin och grekiska. Han har haft ett aktivt intresse för det internationella språket esperanto och var under ett par decennier ledamot av Akademio de Esperanto.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.