Photo

Utgivningsdatum: 1997-01-08
ISBN: 978-91-1-970181-7

Berättelser som inte får vidröras

prosadikter
En prosalyrisk berättelse om kärleken till en annan kvinna, och om förlusten av denna kärlek. Det handlar om att försöka hitta ett språk för det som inte vill låta sig berättas, om att skapa en väg ut ur en alltför stor tystnad. Vems var egentligen skulden? Och hur länge måste man betala av den – och till vem?
Det är en gripande skildring av alla minnen i efterklangen av en separation.

När jag vaknar är havet åter upprört. Grumlat. Det piskar med vågorna. Någon har rört sig i det, färdats genom det. Väckt upp berättelserna.
Jag vet att det var du.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Berättelser som inte får vidröras ”Prosalyriken i ’Berättelser som inte får vidröras’ griper tag därför att texterna på ett så naket och hudlöst sätt uttrycker förlust och sorg, liksom driften att hejda tiden, att få det gjorda ogjort.” Bo Gustavsson, UNT”- - - imponeras under läsningen av hur känsligt dikterna undersöker tystnadens och tomhetens dramatik.” Magnus Florin, Expressen”I ’Berättelser som inte får vidröras’ möter vi en grävande poet, vars kristallklara dikter uppstår i kollisionen mellan starka känslor och en radikal språkskepsis.” Peter Grönborg, Borås Tidning”Någonting av detta höga tryck erfar jag finns i Malin Backströms dikt - - - långt ifrån en befriad gospel, men en sorgesång som länge värkt stum i bröstet och som äntligen blivit ord, fått röst.” Eva Ström, Sydsvenska Dagbladet 

Malin Backström, född 1961, har studerat litterär gestaltning vid Göteborgs universitet och arbetar som skrivarkurspedagog. Hon debuterade 1997 med den prosalyriska Berättelser som inte får vidröras (1997). Bara det här med dörrarna är hennes andra bok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.