Omslagsbild: Mitt sargade hjärta

Översättare: Karin Mossdal
Utgivningsdatum: 2004-02-26
ISBN: 978-91-1-301196-7

Mitt sargade hjärta

Lilli Jahns liv 1900-1944
Denna gripande biografi över judinnan och läkaren Lilli Jahn (1900–1944) bygger på de brev hennes barn skrev till henne när hon satt i nazisternas läger. Lilli Jahn var gift med en läkarkollega som var icke-jude och tillsammans hade de fem barn.
1942, när Förintelsen var i full gång, lät mannen skilja sig och dömde därmed i praktiken sin hustru och sina barns mor till döden.

Lilli skickades 1943 till ett arbetsläger varifrån hon 1944 sändes vidare till Auschwitz där hon snart avled. Under tiden i lägret brevväxlade hon intensivt med sina barn och lyckades vid avfärden till Auschwitz smuggla ut barnens brev. Ett sista brev till barnen från Auschwitz har också bevarats.

På basis av dessa brev skildrar Martin Doerry sakligt och återhållsamt hennes liv, den bittra skilsmässan och barnens förtvivlan över moderns öde. Boken är rikt illustrerad med bilder ur familjealbumen.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.