Omslagsbild: Vindens skugga

Översättare: Yvonne Blank
Utgivningsdatum: 2005-03-01
ISBN: 978-91-1-301233-9

Vindens skugga

Daniel Sempere är 10 år när hans pappa tar honom med till De bortglömda böckernas gravkammare i Barcelonas gamla stad. Där finner han romanen Vindens skugga av den bortglömde författaren Julián Carax, läser den under en natt och blir fullkomligt besatt av den och av dess mystiske författare. Sökandet efter svaren på alla gåtor som omger boken och dess författare kommer att prägla Daniels liv för all framtid.

Varför har någon ansträngt sig så för att sopa igen alla spår efter Julián Carax? Varför bevakar den sadistiske kommissarien Fumero varje steg Daniel tar? Varför börjar Daniels eget liv alltmer påminna om Julián Carax? När Daniel till slut finner både kärleken och svaren på alla gåtor har läsaren fått ta del av en totalt uppslukande berättelse, lika gäckande gåtfull, romantisk, mystisk och lockande som det labyrintiska gatunätet i Barcelonas gamla stad.
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2012

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Vindens skugga "Zafón har lyckats; han har skrivit en deckare i svartvitt, med män i långa rockar och stora hattar och med gåtfulla, vackra kvinnor. Allt insvept i dimma, honungsljus, cigerettrök och mysterier." Svenska Dagbladet "Carlos Ruiz Zafóns debut är en storslagen äventyrsroman, ett vindlande och spännande epos om kärlek och våld, förtryck och besatthet; en roman om skrivandets och läsandets omskakande passioner. /.../ Det lyser och sprakar om Ruiz Zafóns språk. "Vindens skugga" är kort och gott en stor - och alldeles underbar - roman." Sundsvalls Tidning "ett läsäventyr av sällsynt slag, en roman som man inte gärna lägger ifrån sig. Ruiz Zafon har skapat ett färgstarkt och myllrande persongalleri med både onda och goda män och kvinnor som bär en berättelse fylld med humor, skräck, politik och romantik i en nästan omöjlig blandning. /.../ en mästerlig roman." Östersunds-Posten "Persongalleriet är brett och väl utmejslat och de förväxlingar som driver händelserna framåt ibland rätt överraskande. Den slutliga förvandlingen är romanen själv som tar sin egen gestalt och slutar som den börjar.Alltså, en välskriven och underhållande succéroman, som i varje fall placerar Barcelona på kartan - eller förmår göra kartor över Barcelona till uppslukande studier." Värmlands Folkblad "Ett mysterium, en äventyrsberättelse, ett magiskt drama från Francos Spanien, en spänningsroman, en kärlekshistoria --Vindens skugga är så rik att den tål alla beskrivningarna." Dagbladet, Oslo "Fullständigt magisk. Det finns inga andra ord för att beskriva den här romanen." Hamburger Abendblatt "Alla som älskar böcker som är ruskiga, erotiska, rörande, tragiska och spännande borde rusa till närmaste bokhandel och köpa Vindens skugga. Jag menar allvar." Washington Post
Carlos Ruiz Zafón är född i Barcelona 1964. Mamman är katalanska, pappan från sydspanien. Carlos Ruiz Zafón talar och skriver på spanska, inte katalanska.I många år arbetade Carlos Ruiz Zafón som reklamare. Han var freelance på många olika byråer och under ett antal år var han Art director på en ansedd reklambyrå. Men till slut tröttnade han på den alltför genomkommersialiserade reklamvärlden och började ägna sig åt sina främsta intressen: att skriva och att göra musik. Hans första bok var ungdomsromanen El príncipe de la niebla, som blev en stor framgång och vann ett ansett pris för barnlitteratur. Den följdes av ytterligare ett par ungdomsböcker.1994 flyttade Carlos Ruiz Zafón till Los Angeles, USA, där han kom att arbeta som manusförfattare i Hollywoods filmindustri. Under åren i Los Angeles skrev han sin första vuxenroman, La sombra del viento, (Vindens skugga) som sedan den först kom ut i Spanien 2001 har blivit en av de senaste årens största internationella romansuccéer.Hösten 2004 flyttade Carlos Ruiz Zafón tillbaka till hemstaden Barcelona.
Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.