Omslagsbild: Ro utan åror

Utgivningsdatum: 2004-02-17
ISBN: 978-91-1-301332-9

Ro utan åror

En bok om livet och döden

Samma dag som hon skulle fira sin 50-årsdag fick TV-journalisten Ulla-Carin Lindquist sin diagnos. De problem hon haft med först sin högra hand, sen sitt ben och sen med allt fler muskler berodde på att hon drabbats av amyotrofisk lateralskleros, ALS.

\n

Det är den värsta av alla neurologiska sjukdomar. Den saknar bot och leder snabbt till döden. Den här boken är skriven under den korta sjukdomstiden. Ulla-Carin Lindquist skildrar sina upplevelser ställd ansikte mot ansikte med döden. Men det är också en bok om kärlek och en djup förbundenhet med allt levande.

\n

Ulla-Carin Lindquist kom till Rapportredaktionen på SVT 1988 som programledare efter att tidigare ha arbetat med lokalradion och i regionala Östnytt. Som ankare i Sveriges största nyhetsprogram blev hon snabbt mycket populär. 2000 flyttade hon med sin familj till Kanada och återände två år senare till Rapport, så som reporter. Våren 2003 gjorde hon sin sista arbetsdag på SVT och avled den 10 mars 2004.

\n

Det är en följsam och känslig men samtidigt stark inläsning, som vi är väldigt stolta över att få presentera. Professor Martin Ingvar läser sitt eget efterord, som ger den sakligt medicinska aspekten på sjukdomen ALS.

Mer om författaren
121 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lena Endre
Utgiven: april 2009

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Ro utan åror "Den ger kraft åt alla som öppnar den. Alla." "Författaren skriver mjukt och innerligt, skarpt och vässat. I vrede och stor sorg, i djup glädje. Känsloladdat och fullkomligt osentimentalt." Upsala Nya Tidning"Det är en storslagen skildring av vad det innebär att vara människa. Att finnas till - och veta om att det inte är för evigt."Norrköpings Tidningar
Ulla-Carin Lindquist was born in 1953. She started working as a news anchor at Rapport, the Swedish evening news, in 1988, and soon became very popular.

In 2000, she moved with her family to Canada, and returned to Rapport two years later, as a reporter. Her last work day at Swedish Television was in spring 2003. She died in her home in March 2004.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.