Omslagsbild: Ikarosflickan

Översättare: Joakim Sundström
Utgivningsdatum: 2005-09-07
ISBN: 978-91-1-301393-0

Ikarosflickan

Jessamy är åtta år, och är en flicka med livlig fantasi som älskar Shakespeare och att gömma sig i ett skåp. Hennes pappa är engelsman, hennes mamma från Nigeria. Under en resa till moderns familj i Lagos lär Jessamy känna flickan Titiola som håller sig gömd på hennes farfars gård. TillyTilly, som Jessamy kallar henne, är en charmerande blandning av hemliga Mållgan och Pippi Långstrump. De leker intensivt, och skiljs med saknad.
Det konstiga är att när Jessamy återvänder till England dyker TillyTilly upp där också. Hon blir alltmer krävande och alltmer hotfull. Allt hon gör får Jessamy skulden för. Vem är den konstiga lilla flickan egentligen? Och hur kom hon till England? Och varför kan ingen annan se henne?
Den soliga vänskapen blir rena skräckupplevelsen, och till slut vill Jessamy inget annat än att bli av med TillyTilly för gott.

Helen Oyeyemis Ikarosflickan är en sällsam blandning av psykologisk studie och skräckroman, men lika mycket en skildring av att vara kluven mellan två dramatiskt olika kulturer. Ett möte mellan engelskt radhusliv och nigeriansk folklore.
Mer om författaren
Helen Olajumoke Oyeyemi föddes 1984 i Ibadan i Nigeria och kom till England fyra år senare. Under skolåren försökte hon övertyga sina vänner om att hon hade magiska egenskaper, kunde tala med bin och framkalla regn, senare fick en klok lärare henne att upptäcka böcker och författare som Plath, Emecheta, Kafka och Sartre. Nu studerar hon Social and Political Sciences i Cambridge och hänger sig åt Emily Dickinson och Chuck Paliahnuk. När Helen Oyeyemi skrev sin debutroman Ikarosflickan hade hon inte ens tagit sin studentexamen, och hon blev känd i hela Storbritannien när det stod klart att boken skulle ges ut.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.