Omslagsbild: Eat the heat

Fotograf: Jonas Borssén
Utgivningsdatum: 2007-05-22
ISBN: 978-91-518-4933-1

Eat the heat

Kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar
Eat the heat utkom första gången 1996 och var med att sprida världens mest använda krydda även i vårt svala land. Här hittar du chilikryddade recept på salsa, chutney, barbecuesås, heta smårätter, varmrätter med glöd, desserter, bröd och drycker.

Det här är kokboken som aldrig slocknar! Som blivit lite av en kultbok för alla som älskar stark, het mat. Den gör dig till god vän med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilipeppar.
Chili är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianernas värld fram till ditt eget kök i dag. Vi får veta en hel del fakta och bekanta oss med många myter om chilipepparens betydelse inom folkmedicinen.
Det finns 150–200 olika sorters chilipeppar, och i den här boken presenteras de vanligaste inom gastronomin.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Eat the heat ”... en hyllning till all världens chile. Här finns bra recept på salsa, barbecuesåser, chutney, grytor och andra varmrätter men också söta och heta efterrätter. Jag älskar sådana här böcker som berättar något om maten, lite bakgrund, några anekdoter, många tips. Mat har alltid en historia och ett sammanhang.” Expressen ”Het bok om ettrig krydda. I Jonas Borsséns bok Eat the heat – kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar, får man inblick i en på våra breddgrader ny värld av smaker, färger och konsistener.” Dagens Nyheter

NYHETER

Feelgood med sorgkant

Caroline Säfstrands nya roman Villa Havsbris handlar om familjehemligheter i idyllisk sommarmiljö.

Se fler nyheter

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.