Omslagsbild: Absolute heat

Fotograf: Björn Lindberg
Utgivningsdatum: 1999-05-11
ISBN: 978-91-518-3515-0

Absolute heat

din grill- & barbecuebok
Mer om författaren

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.