Omslagsbild: Det stoff varav kosmos väves

Översättare: Hans Uno Bengtsson
Utgivningsdatum: 2005-10-03
ISBN: 978-91-1-301397-8

Det stoff varav kosmos väves

Rummet, tiden och verkligheten
Rummet och tiden är två av hörnstenarna i kosmos. Men vi vet väldigt lite om vad rummet och tiden egentligen är för något. Är rummet en enhet? Måste tiden alltid gå framåt? Kan universum existera utan rummet och tiden? Kan vi resa i tiden?
De här frågorna bildar stommen i Greenes nya bok Det stoff varav kosmos väves och leder oss direkt fram till den moderna fysikens frontlinje. Det som en gång i tiden var Newtons statiska koncept med rummet och tiden som absoluta storheter, och sedan relativiserades av Einstein till det mer flytande begreppet rumtid har nu splittrats upp i mindre betydelsebärande enheter.
Greene visar att ingenting säger att tiden alltid måste vara linjär och ha en viss riktning - och kvantmekaniken har ju redan bevisat att teleportation är möjligt. Åtminstone på papperet kan objekt förflyttas enorma avstånd på ett ögonblick.
I Det stoff varav kosmos väves finns samma lediga språk, samma tankedjup och skruvade humor som gjorde Ett utsökt universum till en populärvetenskaplig klassiker.
Oavsett vilka förkunskaper läsaren har, kan han eller hon följa med Brian Greene in i ännu en hisnande lektion om vårt universum, genom tid och rum.
Mer om författaren

Brian Greene, verksam vid Columbia University, New York, fick sitt publika genombrott med Ett utsökt universum (2001) som nominerades till Pulitzerpriset.

"Brian Greene is the cutest thing to happen to cosmology since the neutrino"
Janet Maslin, New York Times

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.