Omslagsbild: Skuggspel

Översättare: Eva Larsson
Utgivningsdatum: 2005-01-12
ISBN: 978-91-1-301282-7

Skuggspel

Harry Bosch är nu 52 år och hans exhustru har flyttat till Las Vegas för att bli pokerproffs. Själv känner han sig desillusionerad av polisens byråkrati och inkompetens och bestämmer sig för att efter 28 år som polis lägga av. Men som så många ex-snutar före honom finner han vardagen utan mordutredningar alltför långtråkig. Han tar sig därför an ett fall som han var inblandad i för fyra år sedan - det förbryllande mordet på den 24-åriga Angella Benton, som är kopplat till en stöld på 2 miljoner dollar i cash på ett filmbolag. Harry följer spåren från Hollywood till försvinnandet av en av FBI's dataexperter och hamnar slutligen i ett jakten på ett terroristnätverk med kopplingar till 11 september. Bosch blir t o m själv inburad av FBI eftersom USA efter 11 september fått nya terroristlagar, som gör det möjligt att spärra in folk utan varken förhör eller förklaring. Men han får oväntad hjälp av sin f d hustru att lösa fallet och det leder till en romantisk återförening dem emellan.

Harry Bosch har blivit mer politiskt medveten i Lost light och det finns ett vrede hos huvudpersonen som är starkare än någonsin. "Bosch ser sig som en ljusets riddarvakt, Sir Lancelot, i en mörk värld"
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

”Det här är rena rama operan där blodet flödar på Löfbergs och Bergvik. Många olyckliga kvinnor och oroliga män. Mycket bra. Karlstad är nya Ystad. Minst. Hela Sverige älskar Mohlin & Nyström.”
Nya Wermlandstidningen
”… kvick och underhållande spänning … Med en amerikansk blick på sådant som ses som självklara svenskheter finns bland allt våld också utrymme för humor.”
Barometern
”Båda kriminalromanerna som duon gett ut är rena nagelbitarna och de väver skickligt ihop flera parallella spår.”
Journalisten

NYHETER

”Det var dags för Karlstad att få sin egen deckarhjälte”

Mohlin/Nyström följer upp succédebuten Det sista livet. John Adderley är tillbaka i nya Den andra systern.

Foto: Magnus Liam Karlsson

Mohlin/Nyströms succédebut har sålt 100 000 exemplar – nu kommer uppföljaren

I Den andra systern möter vi åter John Adderley, FBI-agenten med ny identitet i Karlstad.

Foto: Magnus Liam Karlsson
Se fler nyheter

Michael Connelly är en av de mest framgångsrika kriminalförfattarna i världen. Hans titlar har sålt i över 74 miljoner exemplar och han har publicerats i 43 länder. Connelly är en före detta kriminalreporter och har vunnit många priser både för sina reportage och sina romaner. Han är exekutiv producent för succéserien Bosch, som baseras på hans storsäljande deckarserie om Harry Bosch. Connelly bor i Kalifornien och Florida.

Utmärkelser:

Edgar Award för bästa deckardebut (Svart eko), 1992
Anthony Award för bästa deckare (Poeten), 1997
Anthony Award för bästa deckare (Blodspår), 1999
Macavity Award för bästa deckare (Blodspår), 1999
Nero Wolfe Awards, 1997
Maltese Falcon (Japanskt litterärt pris)
.38 Caliber (franskt litterärt pris)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.