Omslagsbild: Allt i ett

Fotograf: Björn Lindberg
Utgivningsdatum: 2005-08-25
ISBN: 978-91-518-4386-5

Allt i ett

Gott, lätt, hett i gryta, wok, panna...
”Det är svårt att göra det enkla riktigt bra. För vi vill ju alla göra vår matlagning till en okomplicerad och trivsam stund. Det gäller även för mig trots att jag är kock och med många avancerade anrättningar på min repertoar. Samtidigt uppskattar jag det geniala i ett lättlagat recept och som många kan ta del av. Få förberedelser, lite stök och ännu mindre att diska. Det gäller både vardag och helg och inte minst när man bjuder till fest med många ätande.”

Utifrån dessa tankar har Jonas Borssén samlat sina bästa recept på allt-i-ett-mat med spännande smaker. Idén är att ingredienserna nästan tillagar sig själva genom att de hamnar i samma kastrull, gryta, ugnsform, wok eller grill. ”Det är inget nytt matlagningskoncept men det underlättar köksarbetet – tro mig!” säger Jonas, och det är just det – ett gott råd!
Rostad pumpasoppa med vildris- & baconpilaff, Träkolsgrillade kronärtskockor med vitlöks- & persiljesmör, Helstekt kyckling med ugnsrostade grönsaker samt New Orleans Jamabalaya är exempel på maträtter som kan anrättas på detta enkla vis.

Ur innehållet:
I Jonas skafferi, Lär dig tänka som en kock, Sallader, Soppor och grytor, Wokstekt, Pizza, pajer och gratänger, Ugnsstekt och bräserat, Grillat och BBQ, Efterrätter
Mer om författaren

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.