Omslagsbild: En fjärils själ

Översättare: Eva Mazetti-Nissen
Fotograf: Howard Bingham
Utgivningsdatum: 2005-09-20
ISBN: 978-91-518-4519-7

En fjärils själ

”Under min boxningskarriär såg ni inte den verklige Muhammad Ali. Ni såg bara lite boxning. Ni såg endast en del av mig. Efter det att jag dragit mig tillbaka från boxningen började mitt riktiga arbete. Jag har gett mig ut på en kärleksresa.”

Efter att ha gått några av boxningshistoriens hårdaste matcher mot Joe Frazier och George Foreman står Muhammad Ali i dag inför sin starkaste fiende – utanför boxningsringen. I likhet med många andra slåss han mot en sjukdom som begränsar hans fysiska förmåga...

Han beskriver hur hans studier av islam hjälpt honom att acceptera förändringarna i sitt liv och fört honom fram till en större medvetenhet om livets sanna mening. Som en ”Fredens budbärare” för FN har han rest vida omkring och han berättar om sin resa till Afghanistan 2002 för att öka den allmänna insikten om det landets desperata situation, liksom om sitt möte med Dalai Lama.
Alis tankar kommer att inspirera alla som läser dem. Skriven med hjälp av dottern Hana är En fjärils själ en bok full av medkänsla och innerlighet som kommer att skänka tröst i våra orostider.

”Jag skulle vilja bli ihågkommen som en man som erövrade tungviktstiteln tre gånger, som hade humor och som behandlade alla rätt. Som en man som aldrig såg ner på dem som såg upp till honom … som försvarade det han trodde på … som försökte förena hela mänskligheten genom tro och kärlek.”
Muhammad Ali

"Under min boxningskarriär såg ni inte den verklige Muhammad Ali. Ni såg bara lite boxning. Ni såg endast en del av mig. Efter det att jag dragit mig tillbaka från boxningen började mitt riktiga arbete. Jag har gett mig ut på en kärleksresa."

Muhammad Ali är före detta trefaldig världsmästare i boxning. Idag slåss han mot en sjukdom som begränsar hans fysiska förmåga, och i boken En fjärils själ som han skrivit tillsammans med sin dotter Hana Yasmeen Ali beskriver han hur studier av islam hjälpt honom att acceptera förändringarna i sitt liv och fört honom fram till en större medvetenhet om livets sanna mening.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.