Omslagsbild: Killen vid grillen

Fotograf: Björn Lindberg
Utgivningsdatum: 2006-05-03
ISBN: 978-91-518-4533-3

Killen vid grillen

Borssén brassar på igen
Allt du behöver veta om grillning och barbecue! Många enkla och några avancerade recept för soliga sommardagar, fester och årets helgdagar, ja till och med Barbecuegrillad Julskinka och Helgrillad Oxfilé till nyårsafton.

Oväntade kombinationer, sensationella smårätter, grillning och kryddning av grönsaker, kött, fågel och fisk! Dessutom Jonas tips om drinkar och vin till maten.

"Dina alster på halster kommer att uppskattas. Dessutom fina förslag på sallader, tillbehör, marinader och annat kryddigt. Avsluta med en svalkande söt dessert."

Låt Jonas Borssén vända upp och ner på din föreställning om vad som kan grillas. Grillad Gazpacho, Barbecuegrillad Kalkon, Grönsaker från grillen med penne, parmesan och pinjenötter, Classic Jerk Chicken samt Grillad bröd- & tomatsallad med rucola och tabascodressing... Bara några exempel på grillgott som ger kocken eller kockan den rätta glöden vid grillen.
Jonas reder ut begreppen om vad som är grillning och vad som är barbecue. Och delar med sig av fantastifulla recept, nya kombinationer och en lång rad såser, marinader och kryddsättningar.
Mer om författaren
156 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2006

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.