Omslagsbild: McMaffia

Översättare: Hans Magnusson
Utgivningsdatum: 2009-05-04
Recensionsdatum: 2009-05-18
ISBN: 978-91-1-301423-4

McMaffia

Brottslighet utan gränser

Vapenhandel, narkotikahandel, prostitution och trafficking utgör en skrämmande stor del av världens BNP - uppskattningsvis hela tjugo procent!

I McMaffia tas vi med på en resa genom den internationella organiserade brottsligheten. Resan börjar med ett skrämmande och oförklarligt mord i ett brittiskt villaområde, och fortsätter med berättelser som ofta är fruktansvärda, någon gång inspirerande, vanligtvis bisarra och ibland till och med roliga. Tillsammans skapar de en hisnande bild av en skuggekonomi som växt så snabbt att den nu beräknas stå för tjugo procent av världens globala BNP.

Vi får följa Misha Glenny till vitt skilda miljöer runt om i världen - från sanslöst överdriven lyx till den mest bottenlösa misär i länder som Sydafrika, Nigeria, Israel, Colombia, Nordkorea, Kina, Karibien och Japan. Vi möter cyberbovar, Yakuza-maffiosos, "ormhuvuden", knark-, vapen- och kvinnohandlare på alla kontinenter.

McMaffia visar hur den organiserade brottsligheten på så många sätt har sipprat in i våra liv utan att vi är medvetna om det. De sanna historierna bidrar till bokens driv och gör den bitvis till en riktig nagelbitare.

Mer om författaren
129 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tomas Bolme
Utgiven: augusti 2009

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om McMaffia "I ett lika imponerande som skrämmande, globalt kriminalreportage visar Glenny hur affärerna utvecklats sedan dess, från 90-talets Balkan till 2000-talets Kina." Lars Linder, Dagens Nyheter "Ska du bara läsa en bok om hur brott blev den nya tigerekonomin, läs den brittiske BBC-journalisten Misha Glennys briljanta och faktaspäckade McMaffia." Martin Aagård, Aftonbladet "McMaffia - brottslighet utan gränser är ett bländande exempel på grävande journalistik och samtidshistoria." Pauli Olavi Kuivanen, Norrköpings Tidningar"Inte blir man munter men sällan har jag önskat en bok en större läsekrets. BBC-journalisten Misha Glenny har skrivit en imponerande, spännande reportagebok om den ofattbara kriminalitet som följt i globaliseringens spår."Ingalill Mosander, Aftonbladet    

Misha Glenny, född 1958, är journalist, författare och historiker. Han medverkar regelbundet i engelsk och amerikansk press och var BBC:s korrespondent under krigen i forna Jugoslavien, något som han skildrat i böcker som The Fall of Yugoslavia (1991) och The Balkans (2003).
Han introducerades på svenska 2009 med den heltäckande och hyllade McMaffia, en bok om den gränslösa, organiserade brottsligheten som spridit sig över hela världen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.