Omslagsbild: Främmande fågel

Utgivningsdatum: 2006-03-15
ISBN: 978-91-518-4599-9

Främmande fågel

Det man fruktat mest har hänt. Fågelinfluensan har drabbat Gotland. Berit Hoas, kokerska på ett fotbollsläger för 50 barn, insjuknar hastigt och förs till sjukhus. Smittskyddsläkaren beslutar att barnen på lägret och deras tränare ska hållas i karantän, och det blir polisens uppdrag att se till att ingen bryter mot avspärrningen. När föräldrarna får veta att det inte finns någon effektiv medicin står man inför en paniksituation. Är det rätt att offra några få människors liv för att rädda den stora massan?

Gotlands gränser stängs mot omvärlden, och när den primitiva skräcken för smitta ökar börjar jakten på syndabockar. Extrema och invandrarfientliga grupper får luft under vingarna. Sjuksköterskan Sandra Hägg gör under ett arbetspass en förfärande upptäckt. Tillsammans med frilansjournalisten Tobias Westberg söker hon bevis. En malande ovisshet och ett sökande efter sanningen som kostar henne livet.

Kriminalinspektör Maria Wern söker en man som säljer läkemedel mot influensa på nätet. Under falsk identitet tar han kontakt med sina kunder - allt tyder på att han planerat att träffa Sandra. Det som under utredningens början bara är en vag aning växer till en förfärande insikt. Främmande fågel är en berättelse om rädsla, men också om dess motsats: kärlek och försoning.

Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: februari 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2014
105 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: oktober 2007

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Främmande fågel "Främmande fågel är spännande som kriminalroman och den bevisar att genren lämpar sig utmärkt också för seriös etisk reflexion."SvD"På det stora hela är Anna Jansson det bästa som hänt svensk kriminallitteratur på senare år."Kristianstadbladet"Det är en insiktsfull och skakande vision som Anna Jansson målar upp, en spänningsroman av bästa märke."Nerikes Allehanda"Anna Jansson är sjukvårdsutbildad och har just den sakkunskap som krävs för att ge den här berättelsen en kuslig trovärdighet."Folkbladet  
Svenska Dagbladet intervjuar Anna Jansson Hon har skrivit om samtidsämnen som genmanipulation, ungdomars chattande och äldrevård. Temat för Anna Janssons nya kriminalroman är skrämmande aktuellt: fågelinfluensan kommer till Sverige och börjar drabba människor.  
www.svd.se

Anna Jansson är född och uppvuxen i Visby, och numera bosatt i Örebro med sin familj. Innan hon blev författare på heltid arbetade Anna Jansson i många år som sjuksköterska. Det har inspirerat henne att skriva om människors förhållande till liv och död, såväl som att väva in etiska frågeställningar i sina spännande historier.

Anna Janssons romaner har sålt i fyra miljoner exemplar och är översatta till sexton språk. Böckerna om kriminalinspektör Maria Wern har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Den senaste boken är Mitt hjärta är ditt som kom 2019. Möt också Maria Wern i den specialskrivna ljudboksserien Döden är alltid sann.

Anna Janssons underhållande romanserie om den varmhjärtade hårfrisörskan Angelika Lagermark inleddes 2014 med Ödesgudinnan på Salong d'Amour, som följdes av Svärmödrar utan gränser, Kärleksdans i obalans och En otippad kärlekshistoria.

Med Emil Wern – detektiv har Anna Jansson gett Maria Werns son en egen barnboksserie på Rabén & Sjögren.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.