Omslagsbild: Atlantis hemlighet

Översättare: Björn Linné
Utgivningsdatum: 2006-05-15
ISBN: 978-91-1-301523-1

Atlantis hemlighet

Historiens största gåta på väg att lösas
Marinarkeologen David Gibbins debuterar med en rafflande äventyrsroman i bästa Indiana Jones-stil där gamla pergamentskrifter och symboler på en guldskiva visar vägen till det sjunkna Atlantis.

Vid utgrävningsplatsen ute i Nineveöknen, i skuggan av pyramiderna, trampar en kamel igenom taket på en gömd gravkammare. I graven finner Dr Hiebermeyer de 6000 år gamla kvarlevorna av en skrivare som verkade i Faraos tjänst. I handen håller den begravde ett pergament, där något står skrivet på den äldsta formen av grekiska. Det handlar om en kultplats som sjönk i havet för tusentals år sedan.
Samtidigt, i havet utanför Kretas kust, gör marinarkeologen Jack Howard ett sagolikt fynd: en skiva av guld från den tidigaste Minoiska kulturen med tecken och ett budskap till den som kan tyda det. Pergamentskriften och symbolerna på skivan ser ut att visa vägen mot det sjunkna Atlantis. Howard och hans team är dock inte ensamma om att bli varse den väg som de fantastiska fynden pekar ut. De skuggas av det bestyckade piratfartyget Vultura, som styrs av den internationelle terroristen Aslan, Lejonet från Kazachstan. Aslan vill lägga beslag på de oskattbara fynden för sin egen kamp. Kapplöpningen om Atlantis hemlighet kan börja. Det blir ett fantastisk äventyr i bästa Indiana Jones-stil, där många gåtor ur vår allra tidigaste historia sätts i nytt ljus och får nya skuggor.

David Gibbins har arbetat som undervattensarkeolog i hela sitt liv. Han har en PhD från Cambridge i marinarkeologi och har specialiserat sig på gamla skeppsvrak och undervattensstäder. Han har lett ett antal undervattensexpeditioner i Medelhavet. Det här är hans första roman.
Mer om författaren

David Gibbins har arbetat som undervattensarkeolog i hela sitt liv. Han har en doktorsexamen från Cambridge i marinarkeologi och har specialiserat sig på gamla skeppsvrak och undervattensstäder. Han har lett ett antal undervattens-expeditioner i Medelhavet.

Lyssna på när författaren berättar om Atlantis hemlighet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.