Omslagsbild: Gentlemän och spelare

Översättare: Jan Hultman
Översättare: Annika H Löfvendahl
Utgivningsdatum: 2006-06-19
ISBN: 978-91-518-4607-1

Gentlemän och spelare

Vem är ”Mullvaden”, den mystiske person vars illvilliga practical jokes gradvis stegras mot våld – och kanske till och med mord? Och hur kan en gammal och halvt bortglömd skandal förvandlas till något som kan få en jätte på fall?

Platsen är S:t Oswalds, ett gammalt och väletablerat läroverk för pojkar i norra England. Ett nytt läsår har just börjat, och för skolans personal och elever blåser nya och ovälkomna vindar. Kostymbärare, skrivbordsarbete och informationsteknologi styr världen, och Roy Straitley – latinlärare, excentriker och veteran på S:t Oswalds – funderar slutligen och motvilligt på att gå i pension. Men i skydd av skolans triviala konkurrens, futtiga dispyter och vardagliga kriser rör sig en mörkare underström. Och ett hätskt gammalt groll, undangömt och omsorgsfullt vårdat i tretton år, är på väg att brisera.
Joanne Harris nya roman är en klassisk whodunnit-histora – ett begränsat antal människor, en plats varifrån det inte går att komma undan och en ständigt stegrande spänning.

”Ms Harris, som åstadkommer något nytt för varje bok har lyckats med ännu en succé.”
Sunday Telegraph


Mer om författaren

Joanne Harris är född och uppvuxen i Barnsley i Yorkshire med en engelsk far och en fransk mor. Hon var lärare, precis som sina föräldrar, innan hon blev författare på heltid. 1998 kom den första romanen i Chocolat-serien, som filmatiserades av Lasse Hallström med Juliette Binoche i huvudrollen. 2008 kom fortsättningen på Chocolat, Karamellskorna och 2013 I persikoträdets skugga. Harris har utkommit med tiotalet vuxenromaner, barn- och ungdomsböcker (utgivna av Rabén & Sjögren i Sverige), samt två novellsamlingar och två kokböcker med det franska köket som utgångspunkt. Harris böcker ges ut i mer än fyrtio länder. 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.