Omslagsbild: Eklunden

Översättare: Camilla Frostell
Utgivningsdatum: 2006-04-11
ISBN: 978-91-1-301473-9

Eklunden

Asko Sahlbergs mångfaldigt prisnominerade roman är ett fängslande ödesdrama i skuggan av det finska inbördeskriget.

Handlingen utspelas i juni 1918 på en vanskött herrgård, som innehas av den skröplige och alkoholiserade gamle godsägaren Martin. Han lever där ensam med hushållerskan Emma sedan allt gårds- och tjänstefolk lämnat gården. Dit kommer Aarne i spetsen för ett gäng röda milismän, på flykt undan den vita armén och driven av ett dovt hämndbegär. Martin har för många år sen pryglat upp Aarne som straff för att han hittat honom i sin vinkällare. Nu blir rollerna omvända. Spelet mellan dramats personer blir en förtätad och spännande historia om människor som utan egentlig egen förskyllan drivits in i roller som de inte kan undkomma, fast de nog skulle vilja. Eklunden är en ödesmättad historia om skuld och försoning med finska inbördeskriget som bakgrund.
Mer om författaren
Asko Sahlberg, född 1964, är en i Göteborg bosatt finskspråkig författare som introducerades på svenska med romanen De vilsegångna 2003. Han har hyllats av både finska och svenska kritiker som en av de mest lovande unga finska författarna.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.