Omslagsbild: Det blir inte rättvist bara för att båda blundar

Utgivningsdatum: 2006-03-07
ISBN: 978-91-1-301557-6

Det blir inte rättvist bara för att båda blundar

Fredrik Nybergs senaste diktsamling blir hans fjärde sedan debuten 1998 med En annorlunda praktik.
Det blir inte rättvist bara för att båda blundar består av fyra avdelningar, där den centrala sviten är en slags biografi över Linnélärljungen Pehr Osbeck (1723-1805), naturforskare och präst, samt över Nybergs morfar Axel Abring (1898-1943). Båda dessa var kyrkoherdar, med 200 års mellanrum, i Hasslövs församling i södra Halland. "Försvinner skillnaderna i döden? Är bristen på skillnader död?" är de centrala frågeställningarna här.

Ytterligare en diktsamling där Fredrik Nyberg visar att han nu definitivt har övergått från att vara ung och löftesrik till att etablera sig som en av de främsta lyrikerna i sin generation och en viktig förebild för kommande.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Det blir inte rättvist bara för att båda blundar "Det blir inte rättvist bara för att båda blundar är en komplicerad och mångfacetterad samling som samtidigt rymmer en del humor - och en befriande respektlöshet. Jag är övertygad om att Fredrik Nyberg redan nu tillhör den framtid som skall komma och blåsa fri luft in i det litterära biblioteket." Norrköpings Tidningar"Nyberg är en poesins arkivarie som förstått värdet av allsköns synkretism i det empiriska insamlingsarbetet. Sammanjämkningen och sprängandet. Virkandet, värkandet och vetandet." Aftonbladet"Om Ann Jäderlund favoriserar mellanslaget i sin senaste diktsamling och Marie Silkeberg tabulatorn så är den lilla punkten Fredrik Nybergs bästa vän. Punkten har alltid rätt att avbryta. mitt i en mening. en liten stund. i hans fall helst utan att versaler ska behöva skapa uppmärksamhet. Dags nu att sätta punkt, men Fredrik Nyberg är alltid välkommen att avbryta." Maria Schottenius, Dagens Nyheter"Bara bra. Riktigt jävla bra. "En vanlig dag är en dag då ingen dör." Word." Maria Küchen, Expressen 

Fredrik Nyberg (f. 1968) är en av de mest framstående poeterna i sin generation, ständigt kritikerhyllad och flerfaldigt prisbelönt. Han är lektor i Litterär gestaltning vid Akademin Valand, Göteborgs universitet, där han 2013 disputerade med en avhandling om poesins akustiska uttrycksformer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.