Omslagsbild: Handbok i GPS

Fotograf: Magnus Lindén
Utgivningsdatum: 2002-05-07
ISBN: 978-91-89564-03-9

Handbok i GPS

Praktisk navigering till sjöss och på land
Få saker har ändrat förutsättningar för säkrare navigation till sjöss, på land och i luften, som tillkomsten av GPS-navigatorer. Då priserna på navigatorer fallit från hundratusentals kronor till dagens handburna för drygt tusenlappen har GPS blivit tillgänglig för de flesta. Handbok i GPS tar huvudsakligen upp hur man använder en GPS navigator till sjöss. Men det mesta av detta går att applicera för landanvändare alltifrån skoteråkaren till jägaren och fjällvandrare.

I Handbok i GPS redogörs på ett lättförståeligt och illustrativt sätt om:
- GPS systemets uppbyggnad och felkällor.
- Olika typer av GPS mottagare på marknaden samt köpråd.
- Hur man hittar och använder menyerna.
- Hur man skapar och använder waypoints och rutter.
- Praktiska GPS navigering till sjöss och på land.
- Montering, hopkoppling och felsökning
- Differentiell GPS, DGPS.
- Framtiden, digitala sjökort och plottrar.

Boken vänder sig både till ägare av GPS mottagare som vill få ut mer av sin investering och till alla dem som funderar på att köpa GPS men behöver mer information.

Magnus Lindén är frilansjournalist och båtmänniska. Under 10 år seglade han som charterskeppare runt om i världen. Han blev tidigt intresserad av GPS navigatorer och har skrivit ett stort antal artiklar i ämnet. Han är lärare för kurser i navigering med GPS och har under åren testat inte mindre än ett 40-tal navigatorer.
Mer om författaren

Magnus Lindén har en imponerande seglingserfarenhet med drygt 100 000 sjömil bakom sig. Under fyra decennier har han varit verksam som långseglare, charterskeppare, seglingsinstruktör och navigationslärare.

Under 80- och 90-talen dessutom frilansjournalist för de svenska båttidningarna Segling, Vi Båtägare och Båtnytt samt författare till en bok om GPS-navigering, utgiven på Nautiska Förlaget.Sedan 1999 är han anställd på kommunikationsbyrån JG Communication, bland annat som skribent, redaktör och kommunikationsstrateg. Utbildad både som coach och för certifikatet Master of Yacht 200 ton Unlimited håller han med jämna mellanrum föredrag för båtklubbar och bildningsförbund. Den egna båten ligger i Turkiet och den tar han tjänstledigt för att under längre perioder segla i Medelhavet. Han har också hjälpt till med leveransseglingar av olika slag, bland annat hjälpte han sin vän Milo Dahlmann på hennes väg genom Patagonien.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.