Fallet Apollonia

Författare

Klas Hympendahl

Översättare

Björn Peter Behrens

Fallet Apollonia

2002-08-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Seglarberättelser

Översättare

Björn Peter Behrens

Författare

Publiceringsdatum

2002-08-01

Bokinformation

Originaltitel

Logbuch der angst

Originalspråk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789189564046

Antal Sidor

259

Vikt (kg)

0.446

Böcker av författaren

Om boken

Denna bok är en fängslande skildring av ett mycket uppmärksammat seglingsdrama. I december 1981 anländer den tyskflaggade yawlen Apollonia till Västindien med bara fyra av sex besättningsmedlemmar kvar i livet, varav en är svårt skottskadad. Snart börjar en tragedi uppdagas.

I Fallet Apollonia skildrar författaren på ett insiktsfullt sätt hur instängdheten på en båt i allra värsta fall kan påverka människor. Det uppstår en märklig kontrast mellan friheten på havet och den isolering som råder ombord när besättningen inte har någon möjlighet att gå ur vägen för varandra. På Apollonia får denna psykologiska stress katastrofala konsekvenser. När de sex seglarna lämnar Gran Canaria för att segla över Atlanten har de olika mål med sin resa, men drömresan förvandlas snart till en mardröm. Konflikterna mellan besättningsmedlemmarna trissas upp och Apollonia seglar obevekligt närmare den tragiska upplösningen.

Författaren Klaus Hympendahl, som själv är en erfaren seglare, vill med sin berättelse försöka skapa klarhet i vad som egentligen hände ombord på Apollonia. Han har skrivit boken efter noggranna efterforskningar, baserade på rättsprotokollen och intervjuer. Berättelsen byggs upp på ett skickligt sätt och behåller läsaren i sitt grepp ända tills Apollonia anländer till Barbados.

Läs mer

Klas Hympendahl

Fallet Apollonia