Omslagsbild: Rötter smälter

Utgivningsdatum: 2007-01-15
ISBN: 978-91-1-301653-5

Rötter smälter

Sara Hallström återkommer med ny, stark diktsamling efter den uppmärksammade debuten med Vi måste ha protein.

Sara Hallströms nya diktsamling Rötter smälter är både sinnlig och visionär. Människa och landskap, känsla och tanke berör varandra, skrapar mot varandra, ständigt i rörelse. Det är en dikt där kärleken kan anas som just en sådan rörelse.

Gränsen för dig i mig har flyttats fram, rör sig
som skymning längs skymningen

Sara Hallström är en poet som redan efter två diktsamlingar framstår som en av de mest särpräglade och intensiva rösterna i den nya svenska lyriken.

Sara Hallström är född 1979 och bosatt i Göteborg. Hon debuterade  2004 med samlingen Vi måste ha protein, som nominerades till Borås Tidnings debutantpris.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2019

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Rötter smälter "Nej, genom "Rötter smälter" finns inga genvägar, inga kryphål. Det är inte snällt, det är ganska trasigt och till sist inte så litet imponerande."Thomas Götselius, Dagens Nyheter"Sara Hallström hör till de mest lovande namnen inom dagens unga svenska poesi, och hennes nya diktsamling Rötter smälter visar att hennes diktning fortsätter att utvecklas och fördjupas. /…/ Sara Hallströms poesi har en dröjande kvalitet. Den beror kanske bland annat just på de ¬distinkta men aldrig statiska bilderna. De etablerar sig i läsarens sinne, men förändrar sig, upplöses och ombildas i kontextens olika helheter. Läsningen blir en process, som poesiläsning kan vara när den är som bäst."Michel Ekman, Svenska Dagbladet

Sara Hallström är poet och skrivarkurslärare, bosatt i Göteborg. Hon belönades 2007 med Mare Kandre-stipendiet för sin bok Rötter smälter, med motiveringen: "sinn­liga dik­ter där män­ni­skor klyvs mitt itu av kol­li­sio­nen mel­lan kär­le­ken och förståndet." Hennes senaste diktsamling var Torg, korg, eko (2010).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.