Omslagsbild: Ridövningar

Fotograf: Eva Eternell Hagen
Fotograf: Roland Thunholm
Utgivningsdatum: 2007-04-24
ISBN: 978-91-518-4822-8

Ridövningar

Rida på fyrkant, bakdelsvändning och att kunna länga och korta hästen mellan hinder är tre av övningarna i boken Ridövningar. Roliga, spännande och nyttiga tips från flera av Sveriges högst meriterade ryttare.

Ridövningar innehåller totalt femton övningar som alla presenteras på ett pedagogiskt sätt av några av landets främsta ryttare: Helena Lundbäck, Louise Nathorst, Malin Baryard-Johnsson, Fredrik Jönsson m. fl.
Var och en av ryttarna lär ut sina bästa knep och förklarar vad man bör tänka på. Det kan handla om att få hästen att lyssna och inte minst att man bör ha en plan för övningen, som Pether Markne påpekar.
Tinne Vilhelmsson berättar om hur förvänd galopp utvecklar hästens balans och styrka och att den för ryttaren utvecklar känslan för hur man placerar sin vikt i sadeln. Gunilla Bergström visar hur rätt utförd skänkelvikning kan vara till stor hjälp för hästens träning.
Christina Drangel beskriver rörelserna ”öppna” och ”sluta”, och skriver: ”I ett långsamt tempo är de både lösgörande och samlande, som att göra tai chi, och det har ingen människa sträckt sig eller fått muskelbristning av. Samma sak är det med hästar.”
Piia Pantsu visar hur man kan hoppa upp och ned för en trappa. Helena Lundbäck lär ut hur man rider zig-zag över medellinjen.
Ridövningar innehåller många illustrationer som bl.a. visar hur man kan arrangera hinder på ridbanan och utnyttja naturen. Det här är boken för alla som ridit ett tag och som vill komma vidare. Eller för instruktörer som vill få nya idéer och inspiration för sina lektioner.

Mer om författaren
Photo
Eva Eternell Hagen, ryttare och hästägare, är en av landets mest lästa hästskribenter. Sedan många år är hon Aftonbladets hästreporter och ständig medarbetare i Häst Magazinet. Hon har även medverkat i TV och i Levade Noble Horse Gala med sin häst Waggie. Hennes häst Pijano kommer också att medverka i den kommande filmen om Arn, baserad på Jan Guillous böcker.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.