Omslagsbild: Thåström txtr

Utgivningsdatum: 2007-09-11
ISBN: 978-91-518-4846-4

Thåström txtr

1977-2007
Joakim Thåström är idag ett begrepp inom svenskt musikliv med otaliga skivframgångar och turnésuccéer bakom sig. Han är en tidlös rebell som går sin egen väg.

Thåström är en kompromisslös artist med en unik intensitet och närvaro. Hans drift att utmana och oroa lämnar ingen oberörd.
Det började 1977 i Rågsved där han var med och startade det legendariska punkbandet Ebba Grön. Bandet som med sin direkta musik och sina slagkraftiga texter vände upp ner på en insomnad svensk rockscen. Bandets musik förändrades efterhand och 1983 bildade delar av Ebba Grön Rymdimperiet som snart bytte namn till Imperiet.
Thåström släppte 1989 sin första soloplatta och förra året kom hans senaste skiva ”Skebokvarnsv. 209” som blev en av hans största succéer, med personliga texter kring hans uppväxttid.
Under många år har Joakim Thåström velat ge ut sina samlade texter i bokform tillsammans med foton från hans långa karriär. När han kontaktade vänner och fotografer som följt honom under alla år, upptäckte han mängder med material som tidigare aldrig publicerats. Detta gjorde att han slutligen bestämde sig för att göra verklighet av sin bokidé.
För första gången sammanställs samtliga Joakim Thåströms texter från starten 1977 med Ebba Grön (1977–83) i Rågsved, via Rymdimperiet och Imperiet (1983–88), Peace Love and Pitbulls (1992–97) till solokarriären som återupptogs 1997.
Sammanlagt blir det ca 200 texter, korrekta ackordsanalyser av alla låtar, unika fotografier med personliga kommentarer samt material från alla olika bandepoker och skivor.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Thåström TXTR "Att läsa Thåströms rocktexter som pure poetry finns det däremot anledning till."Maria Küchen, Kyrkans Tidning"Txtr är en ambitiös bok och ett måste för alla Thåström-fans."vlt.se"Här finns roliga och talande bilder från tidiga Ebba Grön-åren och sedan genom hela karriären. Snyggt formgiven är den också."Västerbottens Folkblad"Thåström. Behöver vi verkligen hans texter samlade i bokform? /.../Svaret är ja - vi behöver dem. Och de är mer än intressanta, de är närapå livsnödvändiga."Allehanda"Det är snyggt - väldigt snyggt."Värnpliktsnytt
Photo
Joakim Thåström är en kompromisslös artist med en unik intensitet och närvaro. Hans drift att utmana och oroa lämnar ingen oberörd. 1977 i Rågsved var han med och startade det legendariska punkbandet Ebba Grön. Bandet som med sin direkta musik och sina slagkraftiga texter vände upp ner på en insomnad svensk rockscen.Thåström TXTR är en unik sammanställning av samtliga Joakim Thåströms texter. Boken innehåller också unika fotografier och material från alla olika bandepoker och skivor.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.