Omslagsbild: Luftslottet som sprängdes

Utgivningsdatum: 2007-05-24
ISBN: 978-91-1-301531-6

Luftslottet som sprängdes

"Hämnd är en stark drivkraft." Lisbeth Salander

Den tredje boken i Stieg Larssons Millenniumserie, succéfenomenet som sålt 100 miljoner exemplar världen över.

Två svårt skadade patienter tas in på akuten på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg: Lisbeth Salander och hennes pappa, Alexander Zalachenko. Samtidigt som Lisbeth ställs inför rätta för dubbelmord publicerar Mikael Blomkvist ett reportage som ger henne upprättelse – och skakar om regeringen, säkerhetstjänsten och hela riket i grunden.

Stieg Larssons sista bok i den hyllade trilogin är en politisk thriller i världsklass.

Stieg Larssons tre romaner i Millenniumserien har för alltid gjort avtryck i spänningslitteraturen. Stieg Larsson avled 2005 och hann inte uppleva den globala succé böckerna gjort, med miljontals läsare som tagit Blomkvist och Salander till sina hjärtan.

"Jag bara måste få instämma i hyllningskören av Stieg Larssons avslutande bok i Millenniumtrilogin. Även om jag hade höga förväntningar så överträffades de med råge."
- Aftonbladet

"Ni förstår nog att den tredje delen i Stieg Larssons Millenniumserie är bra. För att inte säga så in i glödheta h-e. bra. Bara att skriva 700 sidor utan att det finns en enda longör, ett enda avsnitt som känns överflödigt. Avsnitten hakar i varandra och jag ligger och läser, sneglar på klockan och inser att jag borde sova, men ska bara... Så där är det boken igenom."
- Gefle Dagblad

"Ett tillfredställande slut på Larssons underhållande, spännande trilogi."
- Entertainment Weekly (US)

Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2015
111 kr Bok - Storpocket
Utgiven: juni 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2009
206 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Reine Brynolfsson
Utgiven: juli 2015

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Luftslottet som sprängdes "Den nya, och sista, romanen är på över 700 sidor. Det är inte många som klarar att göra varenda en av dem till underhållande läsning. Larsson lyckas. Det är en stor bedrift och en av förklaringarna till böckernas osannolika framgångar." Magnus Persson, Svenska Dagbladet"Ni förstår nog att den tredje delen i Stieg Larssons Millenniumserie är bra. För att inte säga så in i glödheta h-e. bra. Bara att skriva 700 sidor utan att det finns en enda longör, ett enda avsnitt som känns överflödigt. Avsnitten hakar i varandra och jag ligger och läser, sneglar på klockan och inser att jag borde sova, men ska bara... Så där är det boken igenom." Anders Wennberg, Gefle Dagblad"Att Stieg Larsson lyckas förbli så konstant hårdkokt i 704 sidor är ett mästarprov. /.../ det är fantastiskt att så massiva textmängder som Stieg Larssons – i en böckernas samtid där alltmer krystade PR-jippon annars kränger allt medelmåttigare små historier – säljer i sig." Maria Küchen, Expressen"Det sägs att alla goda ting är tre och i detta fall stämmer det verkligen. Den tredje delen i Stieg Larssons serie om den påhittade tidskriften Millennium är helt klart den bästa." Jonas Brefält, Värmlands Folkblad"Stieg Larsson bjuder läsaren en skickligt och effektivt skriven thriller med ett - som vi hunnit vänja oss vid - imponerande driv i handlingen. När man börjat läsa är man fast och vill inte släppa den." Zoran Alagic, Norrköpings Tidningar"Särskilt imponerar Stieg Larssons förmåga att hålla ihop den bitvis spretiga och komplicerade intrigen. Hans fackkunskaper är enorma och hans koll på tidsandan total. Det här är inte bara en kriminalhistoria, utan också en beskrivning av Sverige i dag." Kjell Nylund, Eskilstunakuriren"Jag bara måste få instämma i hyllningskören av Stieg Larssons avslutande bok i Millenniumtrilogin. Även om jag hade höga förväntningar så överträffades de med råge." Ingalill Mosander, Aftonbladet 

 

Stieg Larsson (1954-2004) var journalist och chefredaktör på tidningen Expo. Tidigare hade han jobbat 20 år på TT. Han var en av världens främsta experter på antidemokratiska, högerextrema och nazistiska rörelser. 2005 debuterade han med Män som hatar kvinnor. Han avled hastigt och oväntat i november 2004, en tid före debuten med den första delen i Millennium-trilogin.

Män som hatar kvinnor blev 2005 års stora överraskning i den svenska kriminallitteraturen. Boken belönades av Skandinaviska Kriminalsällskapet med Glasnyckeln, som 2005 års bästa nordiska kriminalroman. Priset har fått sitt namn efter Dashiell Hammetts klassiska roman.

I Millennium-trilogin ingår böckerna Män som hatar kvinnor (2005), Flickan som lekte med elden (2006) och Luftslottet som sprängdes (2007).


Stieg Larsson (1954-2004) was a journalist. He was the Editor-in-Chief of the magazine Expo from 1999, and had previously worked at a major news agency for many years. He was one of the world’s leading experts on anti-democratic, right-wing extremist and Nazi organisations, and he was often consulted on that account. He was just as ready to give a lecture in a secondary school as at Scotland Yard. He passed away suddenly and unexpectedly in November 2004, some time before the publication of his debut crime novel and first part of the Millennium trilogy.

Stieg Larsson’s books have sold 75 million copies world wide. The Millennium series has been sold to 50 countries so far.

The Millenium series by Stieg Larsson: The Girl with the Dragon Tattoo (2005), The Girl Who Played with Fire (2006), The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2007).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.