Omslagsbild: Skyddslingen

Översättare: Karin Andrae
Utgivningsdatum: 2007-09-26
ISBN: 978-91-518-4885-3

Skyddslingen

Baltimore med omgivningar är miljön för Laura Lippmans deckare med Tess Monaghan i huvudrollen. Det är en liten stad med amerikanska mått mätt men med stor brottslighet. Också det med amerikanska mått. En bra plats att placera deckare på, med andra ord.

I denna häxkittel verkar privatutredaren Tess Monaghan. Hon arbetar som konsult åt lokaltidningen och ett av fallen det skrivs om är det uppmärksammade mordet på en ung åklagare.
En dag tar Tess sambo, Crow, sig an en ung svart kille, Lloyd Jupiter, som han vill hjälpa till ett mål mat och tak över huvudet. Väl hemma hos Tess och Crow står det klart att den unge mannen känner till detaljer om åklagaren som mördats, vilket gör honom till ett viktigt vittne.
Tess inser att den unge mannen är i fara och försöker skydda honom, vilket leder till att hon själv dras in i fallet. Historien är smart och skickligt konstruerad med en underliggande spänning som når klimax i den dramatiska slutuppgörelsen då kulorna viner på en vindpinad strandremsa.

Mer om författaren
Laura Lippman utbildade sig till journalist och arbetade på The Evening Sun i Baltimore under tolv år innan hon övergick till att skriva på heltid. Hennes tio böcker om privatdetektiven Tess Monaghan har belönats med Edgar, Agatha, Shamus, Anthony, Quill, Barry och Nero Wolfe Awards och är utgivna på en mängd språk. Laura Lippman bor i Baltimore, Maryland USA.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.