Omslagsbild: Lyckans hjul

Utgivningsdatum: 2007-07-26
ISBN: 978-91-1-301743-3

Lyckans hjul

I ett idylliskt villaområde utanför Sävesta, en mindre stad i Mellansverige, bor Miriam, Nina och Ellinor – tre kvinnor i olika åldrar och skeden i livet. Miriam är hemmafru med två utflugna barn. Nina är frisör och frånskild ensamstående mamma till en tonårsson. Ellinor är en ung mammaledig jurist som just flyttat till Sävesta när hennes man fått ett attraktivt jobb där.

Tillvaron är lugn och till synes händelselös. Så flyttar en mystisk kvinna med märkliga vanor in i ett av grannhusen, vilket får de tre kvinnorna att sluta sig samman.

Ellinor - som mest drar barnvagn om dagarna – märker plötsligt att det har blivit ovanligt tyst och stilla i Miriams hus. När hon knackar på får hon veta att Miriams man Frank oväntat har lämnat henne för en annan kvinna. Ellinor och Nina försöker tillsammans rycka in och stötta Miriam som har tappat fotfästet helt och hållet. På ett oväntat sätt får nu den nya grannkvinnan, som kallar sig Janina, en avgörande roll, inte bara för Miriam, utan även för Nina och Ellinor. Och en resa till Stockholm blir en viktig vändpunkt för var och en av dem, den ger dem tillfälle att reflektera över ödets krafter och vad de egentligen vill med sina liv.

Lyckans hjul är en berättelse om vändpunkter och om de vägar som på ibland helt oväntade sätt, leder oss vidare.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: december 2008
119 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Kajsa Ingemarsson
Utgiven: oktober 2007

SENASTE RECENSIONERNA

Perssröster om Lyckans hjul "Kajsa Ingemarsson är smart och har humor. Hon skriver böcker om vanliga människor som vanliga läsare kan känna igen sig i. Det är sällsynt idag." Expressen"Kajsa Ingemarsson skriver flyhänt ... Det är lättläst och underhållande, roligt och deprimerande på samma gång." Journalisten"Välskriven och underhållande feelgood-roman ..." Amelia"Väldigt mycket värme och humor. Den är Kajsa Ingemarssons bästa!" Läckberg & Rudberg, Tv4+"... Kajsa Ingemarsson lyckas med alltihop. Hon behärskar feelgood-genren. Det är inte tu tal om att Lyckans hjul är kompetent utfört hantverk ..." Katrineholms Kuriren"Med god blick för vardagen och relationer berättar Kajsa om de tre kvinnornas liv och deras relationer." Dagbladet"Det är vanliga människor med vanliga liv. Det sker lite mellan raderna, små saker som förändrar allt. Saker som gör att kvinnorna kan stå med rak rygg från och med nu. Och det är därför boken förmodligen kommer att kunna kännas stärkande - det är realistiskt!" Gefle Dagblad"Lyckans hjul är underhållande läsning. Kajsa Ingermansson har talang för rätt tonfall för sina huvudpersoner." Jane Betts, Blekinge Läns Tidning"Hennes drivna och effektiva språk är ett utmärkt verktyg." Elin Persson, Värmlands Folkblad

Kajsa Ingemarsson, född 1965, debuterade som författare 2002 och har sedan dess gett ut sju böcker som också översatts till många språk. Hon är en av våra mest lästa och uppskattade författare.

Hon har även arbetat som manusförfattare, skådespelare och programledare inom radio och tv. Hon är en av deltagarna i det klassiska programmet På minuten och leder tv-programmet Svagaste länken.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.