Omslagsbild: Aldrig ensam, alltid ensam

Utgivningsdatum: 2007-04-05
ISBN: 978-91-1-301753-2

Aldrig ensam, alltid ensam

Samtalen med Göran Persson 1996-2006
Under tio års tid intervjuade Erik Fichtelius Göran Persson fortlöpande för en kommande TV-dokumentär. Aldrig tidigare har en journalist under så lång tid och så nära kunnat följa en sittande regeringschef. Ingen av dem visste när materialet skulle användas, bara att det fick publiceras först när Persson avgått som statsminister. Sammanlagt kom det att bli 57 intervjuer, ungefär 100 timmar inspelade på band. Två av dessa visas i tv-dokumentären. Resterande intervjuer har Erik Fichtelius bearbetat för boken.
Här berättar Göran Persson med stigande uppriktighet om sina möten med utländska ledare, hur han bildat sina regeringar och tänkt kring sina ministrar. Han beskriver sin ilska över oppositionspolitiker och sin frustration över medierna. Vi får följa honom i triumfen som EU:s ordförande och i katastrofen i EMU-valet. Han berättar om sorgen efter Anna Lindh och svårigheten att hitta en efterträdare. Han intervjuas några dagar efter tsunamikatastrofen och om sin relation till kungen. Han formulerar sina visioner och talar om vad som blev av alla drömmar.Det formar en berättelse om en dramatisk tioårsperiod som tog slut i september 2006.
Mer om författaren
Erik Fichtelius, f. 1949, är chef för SVT:s politiska redaktion 24 Direkt. Han har tidigare varit politisk reporter och kommentator på Aktuellt, chef för radions Ekoredaktion och nyhetsreporter på radion sedan början av 70- talet.Han har varit gästprofessor i journalistik vid Stockholms universitet och vunnit Stora Journalistpriset, Wilhelm Moberg-stipendiet, Expressens guldgeting och Ikarospriset.Erik Fichtelius har publicerat böcker om Västsahara, Ghana, Sydostasien, persondatorer och en deckare om ekonomisk brottslighet. Hans lärobok Nyhetsjournalistik - Tio gyllene regler används på utbildningar runt om i landet och har översatts till ett tiotal språk, bl a ryska, arabiska och vietnamesiska.
Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.