Omslagsbild: En liten hattaffär på hörnet

Översättare: Cecilia Falk
Utgivningsdatum: 2008-05-15
Recensionsdatum: 2008-05-26
ISBN: 978-91-1-301908-6

En liten hattaffär på hörnet

När Ellie Matthews mamma dör står hon plötsligt som ensam ansvarig för hennes gamla hattaffär i hjärtat av Dublin. Men förändringens vindar blåser över Irland och hattbranschen är onekligen ett osäkert kort - vem köper egentligen en hatt i dag? Dessutom vill ett företagskonglomerat riva alla butikerna på gatan för att bygga en stor galleria, och Ellie måste bestämma sig: Ska hon följa i sin mors fotspår eller ska hon acceptera det generösa erbjudandet och sälja?


Trots att den stilige advokaten Neil Harrington avråder henne bestämmer hon sig slutligen för att våga ta språnget och behålla affären, och intresset visar sig vara oväntat stort för hennes unika design.


Brätten och band, fjädrar och flor blir snart viktiga ingredienser i hennes nya tillvaro och kundregistret växer snabbt. Mängder av kvinnor visar sig vara på jakt efter den perfekta hatten för bröllop, modevisningar och fester. På kuppen får Ellie ta del av, och blir ibland direkt delaktig i, kundernas stora ögonblick och de otroliga historier som förde dem dit.


Samtidigt fortsätter turbulensen i hennes eget liv när hon möter den spännande rockmanagern Rory Dunne. Kärleken slår till och hon är lyckligare än hon någonsin varit. Men inte ens den mest magiska hatt kan skydda ett vidöppet hjärta.
Läs ett utdrag ur boken

Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2009
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: februari 2020
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Gunilla Leining
Utgiven: januari 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"precis så mysig och charmig" "Historien handlar om entreprenörskap, att uppskatta och restaurera, att bevara traditioner och att alla mår som bäst med en fin hatt på huvudet. Och jo, den är precis så mysig och charmig som jag misstänkte att den ska vara. Det är en solklar fyra och en stark trea på romantikskalan."
boktimmen.blogspot.com

NYHETER

Feelgoodfenomenet Marita Conlon-McKenna

Den irländska författaren gör stor succé på ljudbokstjänsterna – med varma böcker som Kockskola för ensamma hjärtan.

Se fler nyheter

Marita Conlon-McKenna är en av Irlands främsta barn- och ungdomsförfattare som numera även skriver vuxenromaner med framgång. Hon har bland annat skrivit Kockskola för ensamma hjärtan och Den lilla hattaffären på hörnet. Marita Conlon-McKenna är aktiv medlem i Irländska PEN och har belönats med ett flertal priser.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.