Omslagsbild: Eat the meat

Fotograf: Björn Lindberg
Utgivningsdatum: 2008-08-15
Recensionsdatum: 2008-09-01
ISBN: 978-91-518-4989-8

Eat the meat

Kokboken för köttälskare

Äntligen! Eat the Meat är boken som innehåller allt du behöver veta om riktigt bra kött. Jonas Borssén lär dig urskilja god kvalitet på nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött och inte minst att omvandla dina nyvunna kunskaper i suveräna recept.

Mästerkocken Jonas visar vägen till den perfekta biffen och de godaste revbenen, men bjuder också på recept på mer ovanliga bitar som kalvbräss, lammlägg och flankstek.
Eat the Meat rymmer också matlagningstekniker och vilken metod som passar för respektive köttbit.
"Du kommer att steka, bräsera, koka och grilla som ett proffs. Den saken är biff!" 

Boken innehåller också:

· Styckningsschema för nöt-, kalv-, lamm- och fläskkött
· 60 recept som spänner över klassiker, husmanskost och exotiska delikatesser
· Goda tillbehör och smarriga såser
· Förslag på andra köttbitar som du kan variera recepten med
· Rätt temperaturangivelser för kött
· Uppfödning, slakt och mörning av kött
· Inköpställen, gårdsbutiker och organisationerMer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Eat the meat "Han har onekligen förmågan att vara både pedagogisk och underhållande. /.../Det känns som om Eat the meat kommer att bli flitigt använd framöver."Nerikes Allehanda"Nu kommer han med sin nya kokbok, Eat the meat - en riktig köttbibel. För den består inte bara av spännande recept utan massor av fakta om uppfödning, styckdetaljer och bra praktiska råd kring matlagning."Allas "Eat the meat av Jonas Borssén (Prisma) är en mycket ambitiös bok om kött. Här ger han sig på kött och förutom bra recept så ger boken en noggrann genomgång av olika sorters kött och styckningsdetaljer. /.../ Inte minst genomgången av bra inköpsställen som olika gårdsbutiker är ett stort plus."Skånska Dagbladet 

Mästerkocken och författaren Jonas Borssén brinner för grillat. Han har skrivit två kultförklarade böcker om grillat och barbecue, Eat the Meat och Killen vid grillen

Hans kryddiga kunskaper och högst personliga matlagningsstil har gjort honom till en mycket populär föreläsare, skribent och pedagog samt recept- och produktutvecklare. Bland specialiteterna ryms chilepeppar, kryddors goda hälsoeffekter, grillning och barbecue, cajun- och creoleköken, dryck- och matkombinationer med mera. Jonas är ordförande i Svenska Chilepepparföreningen.

Jonas har belönats av Gastronomiska Akademien för nyskapande verksamhet som kreatör och författare. Av Måltidsakademien i Grythyttan har han fått utmärkelsen bästa kokbok i kategorin köksträdgårdslitteratur (Het Trädgård 2001) och kategorin vardagsmatlagning (Allt i ett 2005).

I Frankrike har Jonas dessutom tilldelats utmärkelsen Confrérie du Piment d'Espelette, för sitt arbete med chilepeppar. Som ende svensk har han deltagit och diplomerats i den prestigefyllda "Chef Training Program" vid John Folse Culinary Institute, Nicholls State University, i Louisiana, USA.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.