Omslagsbild: Bränt barn söker sig till elden

Utgivningsdatum: 2012-12-11
ISBN: 978-91-1-305198-7

Bränt barn söker sig till elden

Bränt barn söker sig till elden är en självbiografisk roman av sällsynt kraft och glöd. Utan varje spår av sentimentalitet varvar Cordelia Edvardson minnesbilder av sin barndom i Berlin med skildringen av den svarta vardagen i Auschwitz läger. I bakgrunden tonar även en klarögd och känslig berättelse fram om en komplicerad mor-dotterrelation.
Det handlar även i hög grad om den vrede och ångest som hon bär med sig när hon sedan kommer till Sverige. Och om sin besatthet av det förflutna - och av att ha överlevt.

Boken utkom första gången 1984.

Cordelia Edvardson (1929 - 2012) var journalist och författare och har under åren fått motta en mängd priser för både sitt författarskap och sin journalistiska gärning.Mer om författaren

Cordelia Edvardson (1929 - 2012) var under lång tid ett unikt namn i svensk journalistik, många gånger prisad för sin saklighet och samtidiga förmåga att erbjuda en personlig och engagerad blick i sina krönikor och nyhetsreportage.

2006 fick hon motta Axel Liffner-priset som utdelas av Aftonbladet. 2007 fick hon både förlaget Natur och Kulturs kulturpris och Svenska Freds- och Skiljedomsföreningens Fredspris.

2010 fick Edvardson ett journalistpris uppkallat efter sig. JMK, Institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Stockholms universitet initierade priset om 10 000 kronor som vartannat år ska delas ut till en journalist som har "ett starkt engagemang, ett personligt tilltal och en blick för det stora i det lilla". Med andra ord uppmuntrar priset journalistik i Edvardsons anda.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.